BIST10.366,16%-0.04
USD40.4038%0,06
EURO47,0021 %0.01
ALTIN4.359,67 %0.21
Gündem

İftarda ne pişirsem? 3. gün iftar menüsü

Ramazan'ın en güzel yanlarından biri de sevdiklerinizle dolu olan bir iftar sofrası. Corona virüs salgını yüzünden buruk geçen bu Ramazan da yemek yapma telaşı aynı şekilde devam ediyor. Bugün ne pişirsem? diye düşünenler için harika bir iftar menüsü hazırladık. İftar menümüzde bulunan tüm yemeklerin tariflerini haberimizde bulabilirsiniz. İşte 3. gün Ramazan menüsü....

Abone OlGoogle News
26 Nisan 2020 16:50

Ramazanda iftar sofraları büyük bir önem taşıyor. Birçok kişi iftar sofralarını farklı lezzetlerle renklendirmek istiyor ve “İftarda ne yemek yapsam?” sorusunu soruyor. Ramazan sofrasına yakışacak iftar menüsü tariflerini haberimizde topladık. İşte 3. gün iftar menüsü ve yemek tarifleri…

Anadolu kokan lezzet tarhana çorbası nasıl yapılır? Ekşilisi, acılısı, sarımsaklısı sevilerek tüketilen tarhana çorbasının tarifinde en önemli detay toz tarhanaya sahip olmak. Toz tarhanayla, tarhana çorbası nasıl yapılır?

TARHANA ÇORBASI TARİFİ

Kışın sofraların vazgeçilmezi ve şifa kaynağı tarhana çorbası bir çorbanın alabileceği en güzel hallerden, tariflerden biri. İşte tarhana çorbası tarifi…

Tarhana Çorbası Tarifi’nin Malzemeleri:

3 yemek kaşığı toz Tarhana
1 Çorba Kaşığı Salça
1 Çorba Kaşığı Tereyağı
1 Çay Kaşığı Nane
Tuz
1 Çay Kaşığı Kırmızı biber

1 çorba kaşığı tereyağı tencereye alıp, eritin. 1 çorba kaşığı salçayı tencereye ekleyip yağda kızdırın. 5 su bardağı suyu ilave edin. Başka bir kabın içinde de, 1 su bardağı suya, tarhanayı ekleyip karıştırın.
Kaynamakta olan tencerenin içine bu karışımı ilave edin. 15-20 dakika pişirin. 1 çay kaşığı nane ve 1 çay kaşığı kırmızıbiber ilave edip servis yapın.

TARHANA ÇORBASI YAPARKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

1- Tarhana çorbası yapımında dikkat edilmesi gereken en önemli husus dibinin tutmamasını sağlamaktır. Bu durumla karşı karşıya kalmamak için tarhanayı sürekli karıştırmanız gerekir.
2- Tarhana çorbası, yapımında dikkat edilmesi gereken bir diğer durumda kıvamını doğru ayarlamaktır. Kıvamını doğru ayarlamadığınız taktirde, tarhana çorbasında küçük parçacıklar oluşacaktır.

FIRINDA TAVUK TARİFİ

Siz de tavuğun her halini sevenlerdenseniz sizin için hazırladığımız bu harika tarif ile bu akşam sofralarınıza bir lezzet daha katacaksınız. Fırında tavuk ile kendinizi şımartabilir, sevdiklerinize harika bir sofra kurabilirsiniz. Tek yapmanız gereken aşağıda vereceğimiz malzemeleri ve ayrıntılı tarifi uygulamak olacak. Fırında tavuk lezzeti ve pratik tarifi ile sık sık sofralarınıza konuk olacak. İşte ayrıntılar…

Fırında tavuk malzemeleri

– 5 tane tavuk but

– 2 tane soğan

– 7-8 diş sarımsak

– 7 tane patates

– 2-3 tane sivri biber

– 2 tane domates (rendelenmiş)

Sosu için

– 1 kaşık domates salçası

– 1 kaşık Kekik

– 2 kaşık sıvı yağ

– 2-3 bardak sıcak su

– Tuz

– Karabiber

HATAY USULÜ DOMATESLİ BULGUR PİLAVI TARİFİ

Öncelikle tavukları temizleyin. Patatesleri soyup yuvarlak şekilde doğrayın. Biberleri uzun uzun doğrayın. Sarımsakları halkalar halinde doğrayın. Fırın tepsisinin içini yağlayın ardından patatesleri dizin. Üzerine tuz ve karabiber serpin. Patateslerin üzerine soğanları ve biberleri dizin. Rendelediğiniz domatesleri üzerlerine dökün. Üzerlerine tavukları dizin.

Bir başka kâse içinde sos için gerekli malzemeleri karıştırın ve tavukların üzerine dökün. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 45 dakika kadar pişirin.

Bulgur pilavı sofralarımızın vazgeçilmez lezzetlerinden biri. Hele ki domatesli bulgur pilavı, hemen hemen her evde akşam ne pişirsem sorusunun ilk cevabı olabilir. Peki ya Hatay usulü domatesli bulgur pilavını daha önce hiç denediniz mi? Eğer hiç denemediyseniz tarifimizi hemen denemelisiniz. Hem lezzetli hem de bereketli olan bu pilavı severek yiyeceksiniz.

HATAY USULÜ DOMATESLİ BULGUR PİLAVI MALZEMELERİ 

1 bardak bulgur (pilavlık)
2,5 bardak su
2 tane domates
2 tane yeşil biber
1 tane kırmızı biber
1 tane soğan
1 kaşık biber salçası
½ bardak zeytinyağı
Karabiber
Tuz

HATAY USULÜ DOMATESLİ BULGUR PİLAVI TARİFİ

Küp küp doğradığınız soğanları ve biberleri yağda hafif kavurun. Soğanlar kavrulunca biber salçasını ekleyip kavurmaya devam edin. Üzerine kabuklarını soyduğunuz domatesleri yine küp küp doğrayıp ekleyin.

Suyu, tuzu ve karabiberini de ekledikten sonra 5 dakika kadar kaynatın. Daha sonra bulguru ilave edip suyu çekene kadar orta kısıklıktaki ateşte pişirin ve demlenmeye bırakın.

ENGİNAR YEMEĞİ TARİFİ

Enginar mevsimi gelmişken enginar nasıl yapılır? Kaç kaloridir? soruları da diyet yapan ya da karaciğerinde problem olan kişilerce araştırılıyor. İşte nikotin ve alkolün vücuttan kolay atılmasını sağlayuan leziz enginar tarifi ve kalori miktarı…

ENGİNAR YEMEĞİ NASIL YAPILIR?

Malzemeler

Pişirmek için:

4 adet büyük boy enginar
1 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1/2 limonun suyu
tuz
2 adet kesme şeker
üzerini geçecek kadar su

Garnitürü için:

2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 orta boy soğan
1 diş sarımsak
1 adet küçük boy havuç
1 adet küçük boy patates
1 çay bardağı bezelye
tuz

Üzerine:

dereotu
1/2 limonun suyu

Hazırlanışı

Öncelikle enginarları pişirmek için; tencereye enginarları dizin.
Ayrı bir kapta, un, şeker, tuz, zeytinyağı, limon suyu ve suyu karıştırıp enginarların üzerine dökün.
Önce orta ateşte kaynamaya sonra kısık ateşte pişmeye bırakın. Enginarlar yumuşayana kadar kaynatın.
Ayrı bir tencerede zeytinyağında yemeklik doğradığımız soğanı ve sarımsağı kavurun.
Kavrulan soğan ve sarımsağa tavla zarı büyüklüğünde doğradığımız patates,havuç,bezelyeyi ve tuzunu ekleyin.
Tencerenin kapağını kapatıp, sebzeler yumuşayana kadar pişirin.
Yeteri kadar pişen enginarların üzerine hazırladığımız garnitürü ekleyin.
Enginarın suyundan suyundan hepsinin üzerine bir kaç kaşık gezdirin.
Enginarın suyu enginarların atında kalmalı, eğer fazlaysa birazını dökün.
Yarım limonun suyunu enginarların üzerine paylaştırın ve 10 dakika daha pişirip ocaktan alın.
Tencerenin kapağını açmadan soğumaya bırakın.

Servisten önce üzerine kıyılmış dere otu serperek soğuk bir şekilde servis edebilirsiniz.

BURMA BAKLAVA TARİFİ 

Normal baklavaya göre daha kolay hazırlansa da lezzet olarak hiçbir eksiği olmayan burma baklava nasıl yapılır? Kolayca hazırlanabilecek burma baklavanın kalorisi, malzemeleri ve tarifi…

BURMA BAKLAVA TARİFİ VE KALORİSİ

Burma baklavanın 150 gramlık bir porsiyonunda yaklaşık 430 kalori bulunuyor. Burma baklava malzemeleri ve tarifi ise şu şekilde;

Malzemeler;

2 yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı ılık süt
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
1 çorba kaşığı sirke
2 çorba kaşığı yoğurt
alabildiği kadar un
250 gram tereyağ
Ceviz ya da fındık

Şerbeti için;
4 su bardağı şeker
5 su bardağı su
Biraz limon

Burma baklava yapılışı;

Hamur yarım saat dinlendirilir. Sonra eşit şekilde bölünür. Açacağınız büyüklüğe siz karar verin. Bir yufkayı açıp üzerine ceviz serpin. Sonra yufkayı ortadan ikiye bölüp oklavaya sarıp oklavanın iki ucundan büzüp oklavadan çıkartıp istediğiniz boyutta kesip yağlanmış fırın tepsisine dizin. Tepsiniz dolana kadar aynı işleme devam edin. Üzerine erimiş tereyağı gezdirilip önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Şerbeti hazırlayıp 10 dakika kaynatıp sonra limon koyup bir 10 dakika kadar daha kısık ateşte kaynatıp tatlı ılık şerbeti sıcak olarak tatlıya dökün.

 

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar
Bu habere henüz yorum yapılmadı.
İlk yorum yazan siz olun!