BIST9.524,59%-0,06
USD32.5703%0.13
EURO34,7163%0.09
ALTIN2.485,67%0.05
Gündem

Zeynep Gül Yılmaz'dan polise hakareti sonrası ilk açıklama

AK Parti Mersin Milletvekili Zeynep Gül Yılmaz, kendisini durdurup kimlik isteyen polise hakaret etmesi sonrası sosyal medya hesabından "Hukuksuz bir muameleye kaldım" savunmasında bulundu.

Abone OlGoogle News
23 Ağustos 2021 09:29

AK Parti Mersin Milletvekili Zeynep Gül Yılmaz'ın polise hakaret etmesi kamuoyunun gündemine oturdu.

Mersin'in Erdemli ilçesinde polis ekipleri tarafından bir ihbar üzerine aracıyla durduralan Yılmaz, duruma tepki göstererek "Ekibe tükürürüm. Böyle terbiyesizlik mi olur? Ne zaman Erdemli’ye gelsem bu pislikle uğraşıyorum.. Adını verir misin sen? Ş…efsize bak." diyerek görev başındaki polislere hakaret etti.

Olay sonrası sosyal medya hesabı Twitter üzerinden kendisini savunan Yılmaz "Hukuksuz bir muameleye kaldım" diyerek üzgün olduğunu belirtti.

"KAMUOYUNU BÖYLE BİR ŞEYLE MEŞGUL ETMEK İSTEMEZDİM"

Kendisine yapılan haksız muameleyi milletin takdirine bıraktığını söyleyen Yılmaz, şu açıklamayı yaptı;

"Üzgünüm...Keşke kamuoyu böyle bir konu ile meşgul edilmeseydi.Arabamı durdurduğum ve kimlik gösterdiğim halde, yasalara aykırı ve kasıtlı bir şekilde maskesiz polisler tarafından yarım saat bekletilmemi ve maruz kaldığım hukuksuz muameleyi aziz Milletimizin takdirine bırakıyorum."

Mersin Valiliği Açıklama:

"MİLLETVEKİLİ OLDUĞU ANLAŞILDIKTAN SONRA YARIM SAAT BEKLETİLMİŞTİR"

Valilikten yapılan açıklamada şu ifadeler kullandı:

"İlimizde bir ay önce, 18.07.2021 günü 18:30 sıralarında Mersin Milletvekili Zeynep Gül Yılmaz’ın arabasının durdurulması olayı ile ilgili olarak, Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır’ın sosyal medya paylaşımı, olayı tamamen çarpıtmaktadır. Bahse konu olayda Mersin milletvekili Zeynep Gül Yılmaz’ın aracı polis memurlarınca ihbar üzerine durdurulmuştur. Karayolları trafik kanununun 71. maddesi g bendinde görev ve hizmet gerekleri ve güvenlik nedenleriyle geçiş üstünlüğüne sahip araçlar sayılmıştır. Bu çerçevede milletvekilinin kullandığı araç bu kapsamda olmasına rağmen polis memurlarınca durdurulduktan ve milletvekili olduğu anlaşıldıktan sonra yarım saat bekletilmiştir.

"GÖREVLİ MEMURLAR, YASAL MEVZUATIN DIŞINA ÇIKMIŞLARDIR"

İlgili şube müdürünce sorgulamanın yanlış yapıldığı, aracın kaydının bulunduğu, bu bakımdan milletvekilinin aracının plakasının yanlış bildirildiği ihbarın yanlış olduğu söylenmesine rağmen bekletilmiş, ancak mesele il emniyet müdürüne intikal ettikten sonra çözülebilmiştir. O esnada polis memurlarının yapması gereken eğer tesbit edilen ihlal var ise tutanak tutup ilgili kurumuna göndermektir. Ancak ön tahkikattan anlaşılmıştır ki; görevli memurlar yasal mevzuatın dışına çıkmışlardır. Bunun üzerine haklarında gerekli yasal işlem başlatılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur"

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar