BIST9.915,62%2,05
USD32.5006%-0.11
EURO34,7583%-0.61
ALTIN2.440,09%0.16
Gündem

Yer yerinden oynadı! Türk F-16'sı Rus savaş uçağının önünü kesti!

Akdeniz'den Baltık Denizi'ne, Karadeniz'den Pasifik Okyanusu'na kadar her yerde karşı karşıya gelen Rusya ve NATO arasındaki kapışmada bir dönüm noktası yaşandı.

Abone OlGoogle News
22 Temmuz 2021 15:01

NATO görevi için Polonya'ya giden Türk F-16 jetleri, Malbork Hava Üssü'ne Salı günü iniş yaptı. Kısa süre sonra ise Türk savaş uçaklarına acil şekilde havalanma emri verildi.

Milli Savunma Bakanlığı, Twitter hesabından "NATO Geliştirilmiş Hava Polisliği görevi için Polonya Malbork Hava Üssü'nde konuşlu iki F-16 uçağımız ilk alarm reaksiyon görevini Baltık Denizi bölgesinde emniyetle icra etti" açıklamasını yaptı.

Türk jetlerinin acil şekilde kalkış yapmasının nedeni belli oldu. Rus medyası, Türk F-16'larından birinin Rusya'ya ait denizaltısavar uçağı Il-38'in önünü kestiğini bildiriyor.

Türk ve Rus uçaklarının Polonya hava sahasında karşılaştığı belirtiliyor. Rusya Savunma Bakanlığı'na yakın bir medya kuruluşu, füze yüklü F-16'nın Il-38'e tehlikeli şekilde yaklaştığını öne sürdü.

NATO'nun Twitter hesabı ise, Malbork'dan havalanan Türk F-16'larının ilk kez bir önleme uçuşu gerçekleştirdiğini duyurdu ve önü kesilen uçak için 'bilinmeyen' ifadesini kullandı. 

Polonya'da görevli dört Türk F-16'sı Eylül ayının ortasına kadar Doğu Avrupa ülkesinde kalacak. Bölgede daha önce İspanya jetleri Litvanya'da, İtalya savaş uçakları ise Estonya'da görev yapmıştı.

Rusya, özellikle Ukrayna ve Polonya'nın Türkiye'den Bayraktar TB2 silahlı insansız hava araçları (SİHA) satın alması nedeniyle kaygılı. Polonya'ya kısa süre içinde 24 Bayraktar TB2'ye sahip olacak.

Rusya ile Kırım ve Donbas bölgesinde karşı karşıya gelen Ukrayna ise, halihazırda elindeki Bayraktar TB2'leri kullanıyor. Rus medyası, SİHA'ların Kırım çevresinde uçtuğunu birçok kez gündeme getirdi.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar