BIST9.067,75%-0,13
USD32.3733%0.09
EURO34,9678%-0.14
ALTIN2.325,57%0.22
Gündem

Tatil cennetlerinde nefes alacak yer kalmadı

Kurban Bayramı’nı gözde turizm merkezlerinde geçirmek için yollara çıkan vatandaşların oluşturduğu trafik kuyruğu dün de sürdü.

Abone OlGoogle News
20 Temmuz 2021 12:12

Yurdun dört bir yanından İzmir’in Çeşme ilçesine akın eden tatilciler kent meydanlarını ve plajları doldurdu. Plajlarda uygulanan koronavirüs önlemleri artırılırken, bazı vatandaşların sosyal mesafeye uymadığı görüldü. Ilıca plajında ailesiyle birlikte tatil yapan Recep Ezi, “Bayram tatili dolayısıyla çok kalabalık olduğu için sosyal mesafenin korunmadığını görüyoruz” dedi. Çeşme’de olağan dışı bir yoğunluğun oluştuğunu ifade eden esnaf Selim Akbaykal ise, “Pandemi nedeniyle yurt dışına çıkış olmadığı için herkes Çeşme’de tatil yapar oldu. Gurbetçilerimiz de Avrupa’dan geldiler. Çeşme olabileceği en dolu zamanını yaşıyor” ifadelerini kullandı.

Marmaris doldu

Muğla’nın turistik ilçesi Marmaris’in doğayla iç içe kırsal mahallelerindeki konaklama tesislerinde bayram tatili dolayısıyla yüzde 100 doluluğa ulaşıldı. 376 küçük çaplı apart otel ve pansiyonların tamamen dolduğunu söyleyen bir otelin sorumlu müdürü Orhan Başarkan, “Pandemi nedeniyle vatandaşlar, doğayla baş başa izole tatil tercih ediyor. Genelde çocuklu aileler tercih ediyor. 1+1 oda fiyatlarımız 1500 liradan başlıyor 2500 liraya kadar çıkıyor” diye konuştu.

Bozburun, Söğüt, Selimiye, Turgut, Bayır ve Orhaniye mahallelerinin nüfusu 9 günlük tatil kapsamında 10 kat arttı.

Nüfusu 1 milyona çıktı

Tatilcilerin akınına uğrayan Bodrum’a ise son 1 haftada 140 bin araç girdi. 400 bin olan nüfusun 1 milyona ulaştığı ilçede, Torba ile Ortakent kavşağı arasında uzun araç kuyrukları oluştu. Trafik ekipleri, ulaşımın sorunsuz sağlanması için çalışma yaparken, araçlar ve araçlarda bulunanlar da kontrol edildi.

Beyaz cennet % 70 doldu

Travertenleriyle dünyaca ünlü “beyaz cennet” olarak adlandırılan ve UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’nde yer alan Denizli’nin Pamukkale ilçesinde otellerdeki doluluk oranı, yüzde 70 seviyesine ulaştı.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar