BIST9.079,97%3,10
USD32.3327%0.13
EURO35,0611%-0.03
ALTIN2.308,47%1.36
Gündem

Gergerlioğlu'nun Meclis'i provoke etmesine izin verilmedi: Şehitlerin iki eli yakanda...

Yeniden milletvekilliği vasfını kazanan terör örgütü PKK’nın siyasi uzantısı HDP’nin Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun gündem dışı yaptığı konuşmaya MHP’li milletvekillerinden sert tepki geldi.

Abone OlGoogle News
18 Temmuz 2021 11:43

Anayasa Mahkemesi'nin "hak ihlali" kararının ardından buna ilişkin Başkanlık Tezkeresi'nin TBMM Genel Kurulu'nda okunmasıyla yeniden milletvekilliği vasfını kazanan Gergerlioğlu Meclis'te açıklamalarda bulundu.

KÜRSÜDEN PROVOKASYON YAPTI

Gergerlioğlu, provokasyon ağırlıklı konuşmasında sözde helikopterden Kürtlerin atılmasına, soykırımdan işkencelere, insan kaçırmalardan çıplak aramalara kadar hayal ürünü pek çok yalanı sıralayınca milletvekillerinin sabrını taşırdı.

"BİZ SİZİN NE OLDUĞUNUZU BİLİYORUZ"

Güvenlik güçlerine hakaret ve iftiralarda bulunan Gergerlioğu'na çıkışan MHP Eskişehir Milletvekili Nurullah Sazak, "Yeter Başkan, bu ne ya" diye bağırdı. Gergerlioğlu'nun, konuşması sırasında HDP eski Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş'tan mektup aldığını söylemesi üzerine de MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz, "Şov yapma, şov yapma" diye seslenirken, Eskişehir Milletvekili Sazak da "Biz sizin ne olduğunu biliyoruz" diyerek tepkisi gösterdi.

"YALAN SÖYLÜYORSUN İN AŞAĞIYA"

Gergerlioğlu, ısrarla Demirtaş'ın mektubundan bahsedince, Sazak dayanamayarak, "Başkanım, nasıl olduğunu biliyoruz onun. Kes artık!" diye bağırdı. Kılavuz da "İstismar ediyorsun. Yalan söylüyorsun! İn aşağıya!" çağrısını yaptı. Fendoğlu da Gergerlioğlu'na defalarca şov yapmaması çağrısında bulundu.

"ŞEHİTLERİN İKİ ELİ YAKANDA OLACAK"

Gergerlioğlu'nun, "Halkımızdan yüzlerce mektup aldım" sözleri üzerine Malatya Milletvekili Mehmet Celal Fendoğlu, "Ya, bir gün de polis şehidinde, asker şehidinde bulun. Ayıptır!" dedi. Gergerlioğlu'nun adeta terörü öven umursamaz ve pişkin tavrına sinirlenen Fendoğlu, "Şehitlerin iki eli yakanda olacak senin" dedi.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar