BIST9.524,59%-0,06
USD32.5759%0.14
EURO34,6811%-0.01
ALTIN2.521,47%1.49
Gündem

Melih Bulu neden görevden alındı? İşte konuşulan iddialar ve gerçekler!

Boğaziçi Üniversitesi rektörlüğünden gece yarısı kararnamesi ile alınan Prof. DR. Melih Bulu'yla ilgili flaş iddia. Bulu, YÖK'ün rahatsızlığı nedeniyle mi görevden alındı? Yoksa 6 ayda Boğaziçililerin eylemlerini bitiremedeği için mi?

Abone OlGoogle News
16 Temmuz 2021 10:32

Gece yarısı kararnamesiyle Boğaziçi Üniversitesi rektörlüğü görevinden alınmasına kendisi bile inanmayıp 'yalanlama' paylaşımı yapan Prf. Dr. Melih Bulu ile ilgili kulisler hareketli. Ahmet Hakan, elindeki kulis bilgisi ve tahminini yazdı. İşte o yazıdan satır başları...

Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Melih Bulu, sürpriz bir şekilde görevden alındı. Herkes bunun nedenini merak ediyor. Benim elimde iki temel neden var:

Birinci neden: Bir kulis bilgisine dayalı.

İkinci neden: Kişisel bir tahmine dayalı.

YÖK Melih Bulu'dan rahatsız!

Aldığım kulis bilgisi şöyle: YÖK, Melih Bulu’dan rahatsızmış. Ve bu rahatsızlık, haftalardır ifade ediliyormuş. Görevden almada işte bu rahatsızlığın payı büyükmüş.

Kişisel tahminim ise şudur: Altı ay gibi uzun bir süre içinde Melih Bulu... Üniversiteyi toparlayamadı, ortaya çıkan hoşnutsuzluğu gideremedi, akademisyenlerin hiç değilse bir bölümünü olsun ikna etmeyi başaramadı, tepkileri dindiremedi, süreci iyi idare edemedi.

Ve sonunda Cumhurbaşkanı Erdoğan, Melih Bulu’yu görevden alıverdi. Üstelik Melih Bulu’nun haberi olmadan yaptı bunu.

Heden 15 Temmuz'da görevden alındı?

Bulu’nun görevden alınmasının 15 Temmuz’a denk gelmesine gelince... “Tatsız bir tesadüf” dışında bir gerekçe bulamıyorum.

İsmail Saymaz: YÖK Başkanı Erdoğan'a gitti

Sözcü yazarı İsmail Saymaz, YÖK'ün Melih Bulu rahatsızlığının perde arkasını ve yaşananları şöyle özetledi: Geçen hafta Bulu'ya yönelik intihal iddialarına ilişkin rapor YÖK'e ulaştı. Usulen bu raporlar YÖK'ün Denetim Kurulu'na havale edilir, görüş doğrultusunda savunma istenerek karar verilirdi.

Bu kez YÖK Başkanı Yekta Saraç inisiyatif aldı. Önceki gün YÖK Genel Kurulu'nu olağanüstü topladı. Toplantıda Bulu'nun görevden el çektirilmesi için görüş birliğine varıldı. Saraç, derhal Beştepe'ye giderek Erdoğan'ı bilgilendirdi. Bulu'nun devam etmesinin üniversiteye, YÖK'e ve Cumhurbaşkanlığı'na zarar vereceğini söyledi. Saraç'a göre yeni eğitim yılı beklenirse protestolar kitleselleşebilirdi. Erdoğan da gece yarısı Bulu'yu görevden aldı. YÖK kaynakları şöyle diyor: “Bulu, otorite sağlayamadı. Eylemleri sönümlendiremedi. Düzeleceği yönünde kanaat oluşmadığı için inisiyatif kullanıldı.”

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar