BIST9.782,51%0,62
USD32.5236%-0.13
EURO34,9687%0.33
ALTIN2.435,24%0.50
Gündem

ABD'nin ikinci Reza Zarrap oyunu mu: Sezgin Baran Korkmaz için neden şimdi?

Firari iş adamı Sezgin Baran Korkmaz'ın Avusturya'da ABD'nin talebi üzerine yakalanması yeni bir oyunun kapısını araladı mı? sorusunu gündeme getirdi. Keza ABD son dönemde Ankara'yı hedef almaya başlayan Korkmaz'ı Türkiye'ye karşı koz olarak kullanabilir. İşte ayrıntılar...

Abone OlGoogle News
20 Haziran 2021 13:11

AKİTTV.COM.TR / HABER MERKEZİ Türkiye'de hakkında yakalama kararı çıkarılan ve ardından yurtdışına kaçan Sezgin Baran Korkmaz'ın Avusturya'da ABD'nin talebi üzerine yakalanması gündeme bomba gibi düştü..

Korkmaz'ın aylardır Avusturya'da ''elini kolunu sallayarak'' gezdiği biliniyordu. Son dönemde Ankara'yı hedef alan Korkmaz'ın apar topar ABD'ye teslim edilmek istenmesi akıllara ''Yeni bir oyunun ilk adımı atıldı mı?'' sorusunu beraberinde getirdi. 

ABD’de suçlarını itiraf eden Kingston kardeşlerin ABD Hazinesi’ni dolandırarak elde ettiği yarım milyar dolar civarındaki teşviklerin en az 134 milyon dolarını Türkiye’ye gönderdiği, bu parayla 2014 ile 2018 yılları arasında ilaç, inşaat ve teknoloji başta olmak üzere birçok farklı yatırımlar yapıldığı iddia edilmiş, bu yatırımların ise Sezgin Baran Korkmaz'ın firmalarınca işletildiği ifade edilmişti. 

Sezgin Baran Korkmaz Türkiye'ye karşı mı kullanılacak? 

ABD Sezgin Baran Korkmaz'ı teslim alarak göstermelik bir mahkeme ile pazarlık masasına oturtacağı gelen bilgiler arasında. Korkmaz'a Türkiye'yi ve Hükümet yetkililerini hedef alması halinde Reza Zarrap gibi ''özgürlük'' ödülü verileceği kulislerde konuşuluyor. 

ABD'nin bu yolla Türkiye ekonomisini ve hükümet yetkililerini hedef alıp, muhalefete yeni malzemeler vererek ''erken seçim'' sloganını iç siyasette hakim kılmaya çalıştırması bekleniyor. 
 

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar