BIST9.693,46%1,77
USD32.5859%0.17
EURO34,7670%0.23
ALTIN2.508,51%0.97
Gündem

CHP'li başkan ilçeye girenlerden haraç kesiyordu: En büyük haracı kendisi ödedi!

CHP'li Düziçi Belediye Başkanı Alper Öner, kesin ihraç talebiyle tedbirli olarak disipline sevk edildi. Öner'in geçtiğimiz yıl da ilçeye giriş çıkış yapan araçlardan para aldığı ortaya çıkmıştı.

Abone OlGoogle News
19 Haziran 2021 11:42

CHP'li belediyelerde skandallar peş peşe patlak vermeye devam ederken bir belediye başkanı daha görevden alındı. 

ETİK DIŞI İDDİALAR

CHP'li Düziçi Belediye Başkanı Alper Öner, kesin ihraç talebiyle tedbirli olarak disipline sevk edildi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, yaptığı yazılı açıklamada, Osmaniye Düziçi Belediye Başkanı Alper Öner hakkında, partinin temel ilkeleri ve etik değerleriyle bağdaşmayan iddiaların genel merkeze ulaştığını belirtti. Yapılan incelemeler sonucunda belediye başkanının, parti disiplini ve partinin yerel yönetim ilkeleriyle bağdaşmayan tutum ve davranışları olduğunun tespit edildiğini bildiren Torun, şunları kaydetti:

"Bu kapsamda Merkez Yönetim Kurulunun 17 Haziran 2021 tarihli kararıyla Düziçi Belediye Başkanı Alper Öner'in 'kesin ihraç' istemiyle 'tedbirli' olarak Yüksek Disiplin Kurulu'na sevk edilmesine oy birliğiyle karar verilmiştir."

İLÇEYE GİRİŞ-ÇIKIŞ YAPAN ARAÇLARDAN HARAÇ ALIYORDU

Öner'in geçtiğimiz yıl oraya çıkan skandallarından bir tanesi de ilçeye  giriş-çıkış yapan araçlardan para alıyor olmasıydı. Uygulamaya tepki gösteren sürücüler, "Kendimizi haraç vermiş gibi hissediyoruz" sözleriyle şikayette bulunmuştu.

CHP'li belediyelerde seçimden henüz kısa bir zaman geçmesine rağmen skandal olayları her geçen gün ayyuka çıkmaya devam ediyor. İşte CHP'li belediyelerde yakın geçmişte yaşanan utanç tabloları...

İŞTE CHP'NİN TACİZ SİCİLİ

Son dönemde kamuoyuna yansıyan ve üzeri kapatılan taciz iddialarından bazıları:

 Maltepe CHP İlçe Başkan Yardımcısı Umut Karagöz, genç bir kızı zorla bir restorana kapatarak cinsel istismarda bulundu.

 Avcılar'da CHP İstanbul İl Başkanı'nın iki yardımcısı partili bir kadına ahlaksız teklifte bulundu.

 Ümraniye'de CHP İlçe Gençlik Kolları eski Başkanı G.Ö.A., partili D.A.'yı taciz etti. Genç kız partiden istifa edip şikayetçi oldu.

 Esenler'de CHP İlçe eski Başkan Yardımcısı Hüseyin Koç, ilçede kadınların partililerce sık sık tacize uğradığını iddia etti.

 Şişli Belediyesi'nde yengesini taciz ettiği iddiasıyla hakkında soruşturma başlatılan eski Başkan Yardımcısı U.G.Y. kollanarak Sarıyer'de göreve başladı.

CHP Muğla İl Başkanlığı sekreteri A.E., CHP delegesi olan Mehmet A.'nın tacizine uğradı.

CHP Konya İl Başkanı Avukat Barış Bektaş'ın da yardım çeki vereceğini söyleyip ofisine çağırdığı parti üyesi bir kadını taciz ettiği iddia edildi.

CHP Bitlis İl Başkanı Veysi Uyanık, bir kadına cinsel içerikli mesajlar attı ve elinde olduğunu iddia ettiği görüntüler üzerinden tehdit etti.

Sivas'ın Akıncılar ilçesinde öğretmene cinsel tacizde bulunan CHP İlçe Başkanı Hüseyin Çiçek ile yönetim kurulu üyeleri görevden alındı.

MENEMEN'İ YEMİŞLER

İzmir'de CHP'li Menemen Belediyesi'nde büyük bir yolsuzluk skandalı patladı. Belediye Başkanı Serdar Aksoy'un görevden tutuklanıp görevden uzaklaştırılmasıyla neticelenen olayda 50 milyon liraya yakın vurgun yapıldığı iddia edildi. Vurgunla ilgili aralarında İYİ Partililerin de bulunduğu çok sayıda kişi tutuklandı.

PARKTA PKK SEMBOLLERİ

CHP'li Küçükçekmece Belediyesi bakım ve onarım yaptığı çocuk parkında terör örgütü PKK ve YPG'nin sembollerini andıran görseller kullandı. Başkan yardımcısı ile park ve bahçeler müdürü görevden uzaklaştırıldı.

ŞEF UYUŞTURUCU TAŞIMIŞ

Ankara Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Belko Ankara Kömür ve İhtiyaç Maddeleri şirketinde şef olarak R.K. uyuşturucu taşırken yakalandı. Ankara Belediyesi R.K'nin işine son verildiğini açıkladı. R.K'nın Yavaş döneminde işe alındığı belirtildi.

CHP'Lİ BELEDİYELERDE MÜDÜRLÜK SALTANATI

CHP'li belediyelerdeki olmayan liyakat, 4 görevin bir müdüre verildiğinin ortaya çıkmasıyla bir kez daha deşifre oldu. Liyakatı dilinden düşürmeyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun parti belediyelerinde yaşananlar birer birer ortaya çıkıyor. Beşiktaş Belediyesi'nde Cevdet Çalı 3, Bakırköy Belediyesi'nde Nurgül Karahan, Yasemin Barazi ve Asuman Aydoğmuş 2, Esenyurt Belediyesi'nde Mustafa Karatay'ın 4, Denizli Merkezefendi Belediyesi'nde ise bir kişiye 3 müdürlük verildiği bildirildi.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar