BIST9.524,59%-0,06
USD32.5999%0.22
EURO34,7212%0.10
ALTIN2.499,98%0.62
Gündem

Kan donduran olay: 16 yıllık cinayette yeni dava! '' Kadının öldüğünü 1 yıl sonra öğrendim ''

İstanbul Şişli’de 2005 yılında ağzı bantlı halde 23 yerinden bıçaklanmış olarak çalıştığı muayenehanede bulunan 45 yaşındaki Mualla Irmak cinayetinde 16 yıl sonra bir sanık hakim karşısına çıktı. Cinayeti Serkan G.’nin işlediğini söyleyen tutuklu sanık Muhammed Kamal Majid Berkhtark, “Odaya girdiğimde maktul kan revan içindeydi. Benim de bıçaklamamı istedi. Yapmazsam beni de öldürecekti. Bir kere bıçaklayıp kaçtım. Kadının öldüğünü 1 yıl sonra öğrendim” dedi.

Abone OlGoogle News
11 Haziran 2021 11:21

İstanbul Şişli’de yaşayan 42 yaşındaki Mualla Irmak’ın cesedi 25 Mart 2005 günü yanında sekreter olarak çalıştığı jinekolog M.A’nın muayenehanesinde bulunmuştu. Ayakları ve ağzı koli bandıyla bantlı ve 23 yerinden bıçaklanan Mualla Irmak’ın ölmeden önce cinsel saldırıya uğradığı tespit edilmişti. Olayın ardından geniş çaplı soruşturma başlatan savcılık uzun yıllar bir şüpheli tespit edememişti. Ancak 2016 yılında yeniden dosyayı ele alan savcılık Mualla Irmak’ın atletindeki DNA’nın Serkan G.’ye ait olduğunu tespit etti.

TEK ŞÜPHELİ CEZAEVİNDE ÖLDÜ

Tutuklanan Serkan G., “kasten insan öldürmek” ve “cinsel saldırı” suçundan ağırlaştırılmış müebbet ve 10 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Ancak dosya Yargıtay aşamasındayken Serkan G. cezaevinde geçirdiği kalp krizi sonrası hayatını kaybedince dava düşürüldü. Olayın üstünden geçen 16 yılın ardından Mualla Irmak’ın ağzının kapatılması için kullanılan koli bandındaki parmak izinin sahibi tespit edildi. Parmak izinin Irak vatandaşı Muhammed Kamal Majid Berkhtark’a ait olduğu belirlenince Berkhtart tutuklandı. İstanbul 31. Ağır Ceza Mahkemesi’nde açılan davanın ilk duruşmasına tutuklu sanık ile birlikte Mualla Yapıcı’nın eşi ve kızı katıldı.

“15 DAKİKA BOĞUŞMA SESİ GELDİ”

Yaptığı ilk savunmada olayla hiçbir alakası olmadığını söyleyen sanık Berkhtarl, olay günü cezaevinde hayatını kaybeden Serkan G.’den para istediğini anlatarak, “Bana bir alacağı olduğunu söyledi. Gel birlikte gidelim dedi. Bir binaya girdik. Kapıyı bir kadın açtı. Serkan’la kadın bir odaya girdi ben de salonda bekledim. Yaklaşık 15 dakika boğuşma sesi geldi. Sesleri duyup odaya girdiğimde Serkan maktulü kucağında tutmuş şekilde oturuyordu. Maktul kan revan içindeydi. Serkan elindeki bıçağı bana verip maktulün bacak kısmına bir kez vurmamı istedi. Yapmazsam öldürecekti. Ben de bacak kısmına vurdum” dedi.

“KADININ ÖLDÜĞÜNÜ 1 YIL SONRA ÖĞRENDİM”

Serkan G.’nin kendisinden paspas istediğini ancak korkup kaçtığını anlatan Muhammed Kamal Majid Berkhtar, “Olaydan bir yıl sonra Serkan’ı gördüm. Olayı birine anlatırsan seni de öldürürüm dedi. Kadının öldüğünü o gün öğrendim” dedi. Sanığın ardından Mualla Irmak’ın eşi Mustafa Irmak verdiği ifadede, eşinin tek çocuk olduğunu söyleyerek, “Olaydan 1 ay sonra eşimin annesi üzüntüden hayatını kaybetti. Babası da felç geçirdi. Bir süre sonra o da öldü. Bu caniler bir kişiyi değil tüm aileyi yok ettiler” dedi.

DOKTOR TANIKLIK YAPTI

İfadelerin ardından Mualla Irmak’ın yanında çalıştığı doktor M.A. tanık olarak dinlendi. İki muayenehanesi olduğu için öğleden sonra olayın yaşandığı yere gittiğini anlatan M.A, “Anahtarım ile kapıyı açarak içeri girdim. Salonda olumsuz bir hava yoktu. Hasta istirahat odasına gittiğimde maktulü ağzı ve kolları bağlanmış vaziyette kanlar içinde yerde uzanmış vaziyette gördüm. Yanda bulunan oto yıkamadan birkaç kişiyi çağırdım. Sonra polisi aradım, maktulün eşine de haber verdik. Adli Tıp Kurumu raporunda benim DNA örneğimin çıkmasıyla ilgili daha önce ifade vermiştim. Vajinada çıkan bir DNA cinsel münasebet dışında başka bir yolla bulaşamaz” dedi.

Alınan tanık beyanının ardından esasa ilişkin mütalaasını açıklayan savcı, sanığın, “bir suçu gizleme veya başka bir suçun delillerini gizlemek ya da yakalanmamak amacıyla öldürmek” ve “nitelikli cinsel saldırı” suçlarından ağırlaştırılmış müebbet ve 7 yıla kadar hapis cezası talep etti.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar