BIST9.142,40%0,69
USD32.3847%0.12
EURO35,0241%0.02
ALTIN2.326,79%0.27
Gündem

"Türkiye SİHA yapamaz" diyerek alay eden zihniyet şimdi de uçan araba projesini diline doladı

Geçmişte "Türkiye SİHA yapamaz" diyerek aklınca dalga geçmeye çalışan ancak işin sonunda rezil kepaze olan kokuşmuş zihniyet şimdi de Türkiye'nin uçan araba projesini küçümsemeye kalktı.

Abone OlGoogle News
10 Haziran 2021 12:01

Ankara’da düzenlenen Verimlilik Teknoloji Fuarı’na katılan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, "Milletimiz kimin laf ürettiğini, kimin iş ürettiğini çok iyi biliyor. Sadece elektrikli araçlarda artık biz de varız diyen bir Türkiye’nin ötesinde bir sonraki aşamaya yaptığımız yatırımlar var. Yani uçan araçlara geldiğimizde artık dünya liderliğine oynayacak bir Türkiye göreceksiniz" demişti.

Cumhuriyet gazetesi: Cumhurbaşkanı yardımcısı uçtu

Fuat Oktay’ın bu sözleri, muhalif medya kuruluşları ve isimler tarafından alaya alındı. Cumhuriyet gazetesi, Oktay’ın sözlerine yer vererek "Cumhurbaşkanı yardımcısı uçtu" ifadesini kullandı.

Eski FOX TV sunucusu Fatih Portakal ise sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Akşam akşam" notuyla gülme emojisine yer vererek uçan araba projesiyle dalga geçti.

 

Yıllar önce de İHA/SİHA projeleriyle dalga geçilmişti

Dünya medyasının manşetlerinden düşmeyen ve satın almak için birçok devletin sıraya girdiği Türk İHA/SİHA'ları için Baykar Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar, yıllar önce yaptığı bir konuşmada, "İHA projeleri desteklenirse Türkiye lider ülkelerden biri olur" demişti.

Bayraktar'ın bu sözleri, o zamanlar da dalga konusu yapılmıştı. Aradan geçen yıllar içinde Türkiye, İHA teknolojisinde dünyanın sayılı ülkelerinden biri konumuna geldi.

 

 

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar