BIST9.716,77%-0,05
USD32.5746%0.12
EURO35,0004%0.08
ALTIN2.451,05%0.61
Gündem

Meteoroloji duyurdu: Çarşamba gününden itibaren...

Meteoroloji tarafından haftalık hava durumu raporu yayımlandı.

Abone OlGoogle News
10 Mayıs 2021 00:20

Meteoroloji tarafından yapılan son değerlendirmeye göre, 10 - 16 Mayıs tarihleri arasında hava sıcaklıklarının azalarak kuzey ve iç kesimlerde mevsim normallerinin 2 ila 4 derece altında seyretmesi, hafta ortasından itibaren artarak mevsim normalleri üzerine çıkması bekleniyor. Hafta genelinde ise güneşli ve bulutlu bir hava etkili olacak.

10 Mayıs Pazartesi ve 11 Mayıs Salı günü gece ve sabah saatlerinde Erzurum, Erzincan, Ağrı, Kars ve Ardahan çevrelerinde sıcaklıkların yer yer sıfır derece ve altına düşeceği tahmin ediliyor. Başta üreticiler olmak üzere ilgililerin ve vatandaşların, zirai don riskine karşı dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor.

YAĞIŞLAR YURDU TERK EDİYOR 

Prof. Dr. Orhan Şen, canlı yayınında son hava durumu raporunu açıkladı. Yarından itibaren yağışların Türkiye'yi terk edeceğini belirten Prof. Dr. Şen, çarşamba gününden sonra ise sıcaklıkların yükselmeye başlayacağını vurguladı.

Prof. Dr. Orhan Şen, şu uyarılarda bulundu:

Yarından itibaren yağış Türkiye'yi terk ediyor. Hatta bayramın birinci gününe kadar yağış yok ama sıcaklıklar hemen yükselmiyor. Kuzey bölgelerde düşüyor. Kuzeyli rüzgarlardan dolayı bu biraz daha devam edecek. Ne zamana kadar? Çarşamba gününe kadar.

Çarşamba günü ısınma başlıyor Türkiye'de ama birdenbire böyle büyük ısınma değil. Güney Ege ve Akdeniz bölgesinde, Akdeniz'in doğusunda güneş radyasyonlarına dikkat etmemiz lazım. Burada güneş radyasyonu 8 ve 9'un üzerinde ultraviyole dediğimiz, diğer bölgelerde şu an böyle bir tehlike yok.'

BAYRAMIN İLK GÜNÜ YAĞIŞ YOK 

Hafta boyunca yurt genelinde ise güneşli bir hava etkili olacak. Pazartesi gününden sonra hava sıcaklıkların artması bekleniyor. Bayramın ilk gününde yurt genelinde sağanak yağış beklenmiyor.

KAR SÜRPRİZİ 

Doğu Karadeniz'de Ordu, Giresun, Trabzon ve Rize'nin ardından Bayburt'ta, 2 bin 600 rakımlı Dumlu Yaylası, yağan karla beyaza büründü. Yaylada bulunan vatandaşlar, ortaya çıkan manzarada fotoğraf çektirip, anı ölümsüzleştirdi. Kar yağışı etkili olan yayla yolunda bazı araç sürücüleri de zor anlar yaşadı.

RÜZGAR ÇATILARI UÇURDU 

Iğdır'da, akşam saatlerinde saatteki hızı 80 kilometreye ulaşan rüzgar nedeniyle çok sayıda evin çatısı uçtu. Saatteki hızı 80 kilometreye kadar ulaşan fırtına ve rüzgar sebebiyle merkeze bağlı Özdemir ve Çalpala köylerindeki bazı evlerin çatıları uçtu. Kent merkezinde ise bir çok iş yerinin tabelası yerinden çıktı. Yaklaşık 2 saat etkili olan şiddetli rüzgar ve fırtına saat 19.00 sıralarında etkisini kaybetti.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar