BIST9.693,46%1,77
USD32.5355%0.02
EURO34,7190%0.09
ALTIN2.499,53%0.61
Gündem

CIA Genel Merkezi'ne zorla girmek isteyen kişi canından oldu

ABD'nin Virginia eyaletinde Merkezi İstihbarat Teşkilatı'nın (CIA) genel merkezine dün aracı ile girmek isteyen bir kişi silahla vurulmuştu. Hastaneye kaldırılan kişinin yaşamını yitirdiği açıklandı.

Abone OlGoogle News
04 Mayıs 2021 23:57

ABD'nin Virginia eyaletine bağlı Langley'de bulunan Merkezi İstihbarat Teşkilatı'nın (CIA) genel merkezine kimliği belirsiz bir kişi aracı ile girmeye çalışmış, kapıda bulunan güvenlik personeli şahsı engellemişti. CIA'ye bağlı güvenlik güçlerinin aracın içinde bulunan şahsı ikna etmeye çalıştığı sırada araçtan indiği ve elinde silah bulunduğu ifade edilirken, şahsın vurularak etkisiz hale getirildiği aktarıldı.

Federal Soruşturma Bürosu (FBI) tarafından yapılan açıklamada, CIA merkezine girmeye çalıştığı sırada vurularak etkisiz hale getirilen şahsın kaldırıldığı hastanede hayatını kaybettiği bildirildi.

ABD basınında yer alan bazı haberlerde ise, merkeze girmeye çalışan şahsın aracında patlayıcı madde bulunduğu ve akıl sağlığının yerinde olmadığı öne sürüldü.

Yetkililer dün yaptıkları ilk açıklamada, kimliği belirsiz kişinin aracı ile binaya giriş yetkisi olmadığı halde girmeye çalıştığını belirtmiş, olayda silah kullanılmadığı bildirilmişti. Yetkililer ayrıca, meydana gelen güvenlik olayının CIA ajanları tarafından ele alındığını aktarmıştı.

Öte yandan 1993'te Pakistan uyruklu Mir Aimal Kansi, genel merkez dışında trafik ışıklarında aracı ile bekleyen 2 CIA çalışanını silahla vurarak öldürmüş, 3 kişiyi de yaralamıştı. Olay yerinden kaçan Kasi, 4 yılın ardından yakalanmış ve 2002'de idam edilmişti.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar