BIST9.716,77%-0,05
USD32.4899%-0.24
EURO34,9278%0.21
ALTIN2.438,48%0.63
Gündem

Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı’ndaki 144 FETÖcüye ceza yağdı!

FETÖ’nün Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı’ndaki eylemlerine ilişkin davada 497 sanıktan altısına ağırlaştırılmış müebbet, 32’sine müebbet hapis, 106 sanık hakkında da 6 yıl 3’er aydan 16 yıl 8’er aya kadar değişen hapis cezası verildi

Abone OlGoogle News
08 Nisan 2021 07:28

FETÖ’nün darbe girişimi sırasında Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı’ndaki eylemlere ilişkin, aralarında eski alay komutanları Muhsin Kutsi Barış ve Muhammet Tanju Poshor’un da bulunduğu 497 sanıklı davada karar çıktı.

Ankara’da görülen son darbe davası olma özelliği taşıyan dava sonucu, 121 sanık beraat ederken, hakkında ceza verilmesine yer olmadığına karar verilen sanık sayısı da 231 oldu.

Ankara 19. Ağır Ceza Mahkemesi’nce görülen davada, TRT kampüsüne baskına giden 141 sanıktan eski Albay Muhammet Tanju Poshor, darbe bildirisini TRT’de okutan sanık eski Yarbay Ümit Gençer ve Ekrem Işık ile eski Binbaşı Anıl Aktaş, mahkemece, “anayasal düzeni ihlal” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Biri yüzbaşı 14 sanık hakkında aynı suçtan müebbet, 46 sanık hakkında da, “anayasal düzeni ihlal suçuna yardım” suçundan 15’er yıl ile 16 yıl 8’er ay arasında değişen sürelerde hapis cezası verildi. Bu grupta yer alan ikisi uzman çavuş 71’i er 73 sanık hakkında ceza verilmesine yer olmadığı yönünde hüküm kurulurken, dört sanık ile ilgili beraat kararı çıktı.

Başyavere müebbet

Mahkemece, Özel Kuvvetler Komutanlığı’nda (ÖKK) görevli sekiz sanığa “silahlı terör örgütüne üye olma” suçundan 7,5’ar yıl hapis cezası verildi. Cumhurbaşkanı eski başyaveri Ali Yazıcı ile Marmaris’e gitmek için yola çıkan eski yarbay Emin Güven’in yanı sıra sivil imamlar Murat Dayı ve Enver Aygün ile eski ÖKK personellerinin de aralarında bulunduğu 19 sanıktan 16’sı, “anayasal düzeni ihlal” suçundan müebbet hapis cezasına mahkum edilirken, üç sanık ise, “silahlı terör örgütüne üye olma” suçundan 7,5 yıl ile 15 yıl arasında değişen sürelerde hapis cezasına çarptırıldı.

Poshor’a ağırlaştırılmış müebbet

“Cumhurbaşkanı’na suikast” suçundan da yargılanan eski Albay Muhammet Tanju Poshor’a, bu suçtan ayrıca ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi, eski Yarbay Emin Güver ise, “Cumhurbaşkanı’na suikast suçuna yardım”dan 16 yıl 8 ay hapis cezası aldı. Genelkurmay çatı davasında “anayasal düzeni ihlal” suçundan 141 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılan eski Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alay Komutanı Kurmay Albay Muhsin Kutsi Barış, bu davada “kişiyi hürriyetini yoksun kılma” ve beş kişiye yönelik “yaralama” suçlarından da 61 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar