BIST9.693,46%1,77
USD32.5867%0.18
EURO34,7657%0.23
ALTIN2.509,78%1.02
Gündem

Miras davası için beylik silahıyla 4 kişiyi vurdu!

Kartal’daki katliamı devlet tarafından muhtarlara verilen beylik silahıyla işlediği öğrenilen Belginer, Yalova’da miras kalan 2 bin dönümlük arazi anlaşmazlığı nedeniyle cinayetleri işlemiş.

Abone OlGoogle News
08 Nisan 2021 07:07

İstanbul Kartal’da bir hukuk bürosunda önceki gün miras anlaşmazlığı nedeniyle çıkan kavgada dört kişiyi öldürüp bir kişiyi ağır yaralayan 62 yaşındaki muhtar Ahmet Salih Belginer, emniyetteki işlemlerin ardından dün sabah saatlerinde adliyeye sevk edildi.

Yalova’da bulunan ve kendilerine miras kaldığı öğrenilen 2 bin dönümlük bir arazi sebebiyle mahkemelik olunca uzlaşmak için  avukatlık bürosunda bir araya gelen taraflar arasında görüşme sırasında tartışma çıkmış, Belginer’in silahından çıkan kurşunlarla Haluk Onat (58) ve Kebire Esra Aymutlu (54) olay yerinde, Ayşe Ece Aymutlu (26) ve Ahmet Nuri Onat (63) da kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti.

Görme engelli kurban

Olay yerinden koşarak ayrıldıktan sonra bir taksiye binen muhtar Belginer 15 gün önce ayrıldığı eşinin yanına gitmeye çalışırken yakalanıp gözaltına alındı. Önceki akşam İstanbul’a getirilerek Cinayet Büro ekiplerine teslim edilen Belginer’in emniyette ifade vermeyip susma hakkını kullandığı öğrenilirken, yakalandığı sırada üzerinden çıkan ve el konan beylik silahı üzerinde yapılan ilk incelemede ise içerisinde mermi bulunamayan silahtaki tüm mermileri olay sırasında akrabalarının üzerine boşalttığı tespit edildi.

İşlemlerinin ardından dün sabah adliyeye sevk edilen Belginer’in öldürdüğü dört kişi arasında bulunan 26 yaşındaki Ece Aymutlu’nun doğuştan görme engelli olduğu öğrenildi.

Susma hakkını kullandı

Muhtar Belginer’in Gayrettepe’de resmi ifade vermeyerek susma hakkını kullandığı ancak resmi olmayan görüşmede polislere olay anını hatırlamadığını söylediği öğrenildi. Arazi nedeniyle çıkan anlaşmazlık nedeniyle akrabalarıyla avukatlık bürosunda buluştuğunu anlatan Belginer’in, “Akrabalarım bana dağlık alanda 60 dönümlük arazi verip haklarımdan vazgeçmemi istediler. Deniz kıyısındaki arsaları sorduğumda tartışma çıktı. Olayı nasıl gerçekleştirdim, hatırlamıyorum” dediği öğrenildi.

Avukat anlattı

Kartal’da olayın gerçekleştiği büronun sahibi avukat Mehmet Şanverdi, yaşanan dehşet anlarını şöyle anlattı:

“Nuri bey ‘Ben aile büyüğüm sözümü söyleyeyim, herkes daha sonra kendi fikrini söylesin’ dedi. Nuri bey daha teklifine başlamadan saldırıyı gerçekleştiren Ahmet Salih Belginer sinirlendi. Onun işgali altında olan parseller vardı, ‘Onlara zaten sen tesis yapmışsın, otel yapmışsın onlar sende kalsın, diğer parsellerdeki hakları da bize ver’ dedi. O da buna sinirlendi. ‘Bana bir parsel verip benim diğer yerlerden bütün haklarımı mı alacaksınız, beni mahvettiniz’ dedi. Ateş etmeye başladı. Daha sonra Haluk beye ateş etti. Ben ilk önce öldürmeyeceğini zannettim. Baktım insanları öldürüyor. Ben de kendimi masanın oraya attım. 155’i aramaya çalışırken yanağımın yanında bir mermi patladı. Mermisi bitince çıkıp gitti.” -Mustafa ESEN - Ali Kerem BENGİ İstanbul DHA

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar