BIST9.019,57 %-1.65
USD39.198%0,23
EURO44,5456 %-0.07
ALTIN4.148,96 %-0.55
Gündem

Sünnet düşmanı Mustafa İslamoğlu'ndan ifsata bulanmış teravih 'fetvası'

Sünnet karşıtı açıklamalar ve eylemlerde bulunarak ifsat çalışmalarında hız kesmeyen sözde ilahiyatçı Mustafa İslamoğlu, teravih namazının sünnet ve dini olmadığını ileri sürdü.

Abone OlGoogle News
01 Nisan 2021 14:53

Kendisini ilahiyatçı sanarak Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa’ya (sav), O’nun sünnetlerine ve Hz. Hatice anamıza varacak kadar düşman kesilerek ifsat çalışmalarında hiç boş durmayan Mustafa İslamoğlu, yine bir sünnet düşmanlığıyla sahneye çıktı.

Geçmiş dönemde, “Hacamat sünnet ise anne babanızı öldürün o da sünnet." hezeyanında bulunan; ve ardından Hz.Hatice annemizi kast ederek "Kendini ciddiye alan bir erkek gider de 3 çocuklu 2 kocadan arta kalmış 40 yaşında bir dulu 25 yaşındayken alır mı? Hadi aldı 25 sene 'bununla' evli olarak yaşar mı?” skandalına imza atan İslamoğlu, marjinal bir tartışma konusu haline getirilen “teravih namazı farz değil” konusuna cahilce balıklama atladı.

İfsata bulanmış teravih fetavası

Yaklaşan Ramazan ayı öncesi Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın tedbirlere uyulduğu takdirde camilerde cemaatle teravih namazının kılınabileceğini belirtmesi üzerine başlayan tartışmalara ilgisiz kalamayan İslamoğlu, sosyal medya üzerinden ifsata bulanmış teravih fetvasında bulundu.

Teravihin sünnet olduğunu hiçe saydı

Apaçık bir şekilde Peygamber Efendimiz’in (sav) sünneti olan teravih namazına ilişkin, “Nebi 'teravih' adıyla bir namaz kılmadı. Yani teravih 'dini' değil, kültürel.” deyip delilleri hiçe sayarak ifsat hareketi başlatan İslamoğlu, camilerde teravih namazının can güvenliliği ihlali olduğunu ve bunun da hükmünün haram olduğunu da ileri sürdü.

Skandal paylaşım

Sosyal medya hesabı üzerinden paylaşım yapan İslamoğlu, "Takipçiler, teravih hakkında ne düşündüğümü soruyorlar. Kur’an’da yok. Nebi 'teravih' adıyla bir namaz kılmadı. Yani teravih 'dini' değil, kültürel. Pandeminin pik yaptığı ortamda teravih, can güvenliğini ihlaldir. Bunun hükmü ise 'haram'dır" ifadelerini kullandı.

 

Teravih sünnettir

Oysaki teravih namazı Peygamber Efendimiz’in (sav) apaçık bir sünnetidir. Teravih namazına ilişkin Diyanet İşleri Başkanlığının da internet sitesinde şu bilgiler yer almaktadır; "Resûl-i Ekrem (s.a.s.) ashabıyla beraber cemaat hâlinde bu namazı kılmış, onların iştiyakını görünce farz olur endişesiyle cemaatle kılmayı terk ederek yalnız kılmaya devam etmiştir (Buhârî, Salâtü’t-terâvîh, 1; Müslim, Salâtü’l-Müsâfirîn, 177-178). Yine Hz. Peygamber, “Kim inanarak ve sevabını Allah’tan bekleyerek Ramazan namazını (Teravih) kılarsa, onun geçmiş günahları bağışlanır.” (Buhârî, Salâtü’t-Teravih, 1; Müslim, Salâtü’l-Müsâfirîn, 173) buyurarak teravih namazına teşvik etmiştir. Bu bakımdan teravih namazı, erkek ve kadınlar için sünnet-i müekkededir."

Öte yandan teravih namazı camide cemaatle kılınabildiği gibi evde de tek başına veya yine aile içinde oluşturulan cemaatle de kılınabilir.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar