BIST9.722,09%0,80
USD32.5622%0.02
EURO34,8735%0.03
ALTIN2.428,27%-0.08
Gündem

Bakan Çavuşoğlu'ndan Mısır'ın Türkiye'ye jestiyle ilgili flaş açıklama

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Mısır'ın, Doğu Akdeniz'de Türkiye'nin kıta sahanlığı sınırlarını dikkate alarak hidrokarbon arama ihalesine çıktığını duyurmasıyla ilgili Kahire'ye sıcak mesajlar verdi.

Abone OlGoogle News
03 Mart 2021 14:45

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, resmi ziyaret amacıyla Ankara’da bulunan Gürcistan Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı David Zalkaliani ile bir araya geldi. Görüşke sonrası Çavuşoğlu ve Zalkaliani ortak basın toplantısı düzenledi.

Mısır'ın, Doğu Akdeniz'de Türkiye'nin Birleşmiş Milletler'e (BM) bildirdiği kıta sahanlığı sınırlarını dikkate alarak hidrokarbon arama ihalesine çıktığını duyurması yankı uyandırmışı.

"Anlaşma imzalayabiliriz"

Mısır'ın hamlesiyle ilgili soruya Çavuşoğlu, "İlişkilerimizin seyrine göre biz de Mısır'la deniz yetki alanlarını müzakere ederek bir anlaşma imzalayabiliriz" diye cevap verdi.

"Mısır Türkiye'ye açık kapı bıraktı"

"Mısır'ın bu tercihi, Mısır-Türkiye ilişkilerinin iyileştiği yönünde bir unsur olarak değerlendirilmese de, Kahire'nin gelecekteki görüşmeler için kapıları açık tutmaya yönelik bilinçli bir tercihi olarak yorumlanmıştı.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar