BIST9.524,59%-0,06
USD32.6158%0.27
EURO34,7314%0.13
ALTIN2.491,31%0.27
Gündem

Gözaltılar başladı: Müslümana ifade özgürlüğü yok mu?

İstanbul, Bursa, Ankara derken şimdi de Hilafet istedikleri için Şanlıurfa’da Müslümanlara yönelik gözaltılar yapıldı.

Abone OlGoogle News
02 Mart 2021 16:52

Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında Hizb-ut Tahrir üyelerine yönelik olarak Şanlıurfada polis eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Aralarında esnaf, yazar ve eğitimcilerin bulunduğu 11 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin, Hilafet'in kaldırılmasının Hicri 100'üncü yıl dönümü münasebetiyle Köklü Değişim Dergisi'nin, 'Hilafet'i Kurun' isimli mart sayısını dağıttıkları belirtildi. Şüpheliler M.K., M.Ç., M.A., B.H., A.Ş., M.K., M.E.K., M.Y., M.Y., S.D. ve Y.S., sağlık kontrolünden geçirilerek emniyette götürüldü.

İFADE ÖZGÜRLÜĞÜ MÜSLÜMANA UYGULANMIYOR MU?

Hiçbir silahlı eyleme karışmadıkları halde sadece ‘’Hilafet istiyoruz’’ diyenlere karşı yapılan operasyon Müslüman camiada büyük tepki topladı. Çok sayıda Sosyal Medya kullanıcısı ‘’İfade özgürlüğü Müslümana uygulanmıyor mu?’’ sorusu sordu.

Siyasilerin her platformda fikri ifade etmede herkesin hür olduğunu, bu noktada bir sınırlamanın söz konusu olmadığını en yüksek perdeden dile getirdikleri bir dönemde Müslümanlar, legal bir dergi dağıttıkları, Hilâfet’i insanlara anlattıkları için maalesef gözaltına alınabiliyorlar.

Hatırlanacağı üzere bundan bir hafta önce, Afyon’un Amuriye kentinde Hilâfet belgeseli için video çeken biri 16 yaşında 5 bayan da gözaltına alınmış ve 3 gün gözaltı süresi sonrasında ifadeleri alınarak serbest bırakılmışlardı. Ayrıca aynı şekilde Bursa ve İstanbul’da da benzer gözaltılar yapılmış ve toplam da onlarca Müslümana aynı gözaltı süreçleri yaşatılmıştı.

MAHMUT KAR DUYURDU 

Hizb-ut Tahrir Türkiye Medya Bürosu Başkanı Mahmut Kar gözaltıları Twitter üzerinden yaptığı şu paylaşımla duyurdu:

Bugün Peygamberler şehri Urfa'da kardeşimiz ile beraber ondan fazla kişi Köklü Değişim Dergisi'nin Hilafet sayısını halk ile paylaştıkları için, Hilafet dedikleri için gözaltına alındılar.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar