BIST9.524,59%-0,06
USD32.5702%0.13
EURO34,7563%0.20
ALTIN2.491,29%0.27
Gündem

‘O ürünler market ve internette satılamaz’

Eczacılar, Kovid-19 salgını sürecinde kullanımı artan takviye ürünler konusunda mevzuat değişikliği yapılması için e-posta eylemi başlattı. Eczacılar, market ve internet ortamında satılan vitamin ve takviyelerle ilgili Sağlık Bakanlığı ve Tarım Bakanlığı’na çağrı yaparak bu ürünlerin, mevcut şekilde satılmasının halk sağlığı ve kamu yararı bakımından büyük sorunlara yol açacağı uyarısında bulundular. Eczacılar kısa sürede ilgili bakanlıklara binlerce e-posta gönderdi.

Abone OlGoogle News
24 Şubat 2021 07:34

İstanbul Eczacı Odası Başkanı Cenap Sarıalioğlu ise, vitamin, mineral ve gıda takviyelerin sadece eczanelerde satılması gerektiğini belirtirken, “Market ve internet ortamında, kötü saklama koşullarına maruz kalmış, yasaklı ürünlerle tağşiş edilmiş, sahte ürünler cirit atıyor. Vatandaşlarımızın sağlığını hiçe sayan, hastalıklara ve ölümlere davetiye çıkaran bu duruma artık dur denilmeli” diye konuştu.

Sarıalioğlu, Türkiye’deki sağlık okuryazarlığının ilkokul 2 düzeyinde olduğuna dikkat çekerek, “Sağlığa ilişkin ürünlerin bilinçsizce kullanılmasının pek çok olumsuz etkisi var. Vatandaşların, ‘doğal olduğu için zararsız’, ‘ilaç kullanacağıma takviye kullanırım’, ‘bu dönemde bağışıklık sistemim ne kadar güçlü olursa o kadar iyi’, ‘bitkisel, o yüzden yan etkisi yoktur’ anlayışıyla sağlık danışmanlığı olmadan, eczane dışından alıp kullanmaya başladığı takviyeler büyük risk taşıyor” dedi.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar