BIST9.089,29%0,10
USD32.3845%0.12
EURO35,0516%0.10
ALTIN2.326,06%0.24
Gündem

AB’den İHA atılımı: Proje başlatıldı daha fazla fon ayırılacak

Avrupa Birliği, sivil ve askeri İHA kapasitesini geliştirmek için hareke geçti. Bu kapsamda AB insansız hava aracı teknolojileri projesi yürürlüğe konulacak. Araştırmalar ve iş birliktelikleri AB fonları ile desteklenecek ve daha fazla kaynak ayırılacak.

Abone OlGoogle News
23 Şubat 2021 10:02

Avrupa Birliği Komisyonu, Avrupa'nın kritik alanlarda teknolojik ilerlemesi ve sanayi alt yapısının güçlendirilmesi için "Sivil, Savunma ve Uzay Endüstrileri Arasındaki Sinerji Eylem Planı" başlıklı bir çalışma yayımladı.

Bu çalışmaya göre AB; savunma, uzay, bulut, işlemci ve yapay zeka gibi kilit alanlarda inovasyona odaklanacak. Kritik teknolojilerin sistemli gelişimi için gelecekte ihtiyaç duyulabilecek gereksinimler belirlenecek. Çalışma kapsamında İHA alanında da büyük bir atılım yapılması planlanıyor.

Neler yapılacak?

Avrupa'nın sivil ve askeri açıdan insansız hava aracı yeteneklerini geliştirmek için gerekenler belirlenecek. AB insansız hava aracı teknolojileri projesi yürürlüğe konacak. İnsansız hava aracı alanındaki araştırmalar ve iş birliktelikleri AB fonları ile desteklenecek.

Avrupa’daki sanayi ve savunma şirketleri arasında insansız hava aracı kapasitesini güçlendirecek iş birliktelikleri kurulacak.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar