BIST9.524,59%-0,06
USD32.6281%0.30
EURO34,8031%0.34
ALTIN2.507,44%0.92
Gündem

Muhammed Emin Saraç Hoca ebediyete uğurlandı

Geçtiğimiz gün hayatını kaybeden Türkiye'nin önde gelen hadis, tefsir ve fıkıh alimlerinden Muhammed Emin Saraç için cenaze töreni düzenlendi.

Abone OlGoogle News
21 Şubat 2021 14:02

Tedavi gördüğü hastanede 92 yaşında hayatını kaybeden Türkiye'nin önde gelen hadis, tefsir ve fıkıh alimlerinden Muhammed Emin Saraç Hoca, Fatih Camisi'nde düzenlenen cenaze töreniyle ebediyete uğurlandı.

Törene başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere birçok siyasi isim de katıldı.

Muhammed Emin Saraç Hoca’nın cenaze törenine katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan şu açıklamalarda bulundu:

“Öncelikle şu anda musallada hakka uğurlayacağımız muhterem hocamızı imam hatip yıllarından bu yana tanıyorum. O günden son yaşadığı güne kadar zaman zaman fırsat buldukça hep ziyaretine gittim ve bu ziyaretlerinde de kendisinde çok istifade ettim. Tabi Hocamız gerçekten ömrü yani bir muhaddis olarak tefsir fıkıh ilimlerinde olsun tüm bu İslamî ilimlerde hocamız hep öncülük etti. Hep bu noktada ön aldı. Ve söyleyecek sözleri aslında diyanet işleri başkanımız söyledi biz teskiyede de ifade edildiği gibi kendisini hep bir muhaddis ve müderris olarak iyi bildik iyi tanıdık. Hamdolsun yakından tanıma fırsatı bulduğumuz içinde mutluyuz.”

Saraç Hoca’nın cenazesi, Fatih Camisi Haziresi'nde toprağa verilmek üzere törene katılanlar aracılığıyla kaldırıldı.

 
 
 
 
 
 
 
 

Muhammed Emin Saraç Hoca, Fatih Camisi'nde 65 yıl boyunca, tefsir, hadis ve fıkıh dersi veren, yurt içinden olduğu kadar yurt dışından da yüzlerce talebe yetiştirdi.

Saraç'ın cenazesi, evinde Kur'an-ı Kerim okunması ve dua edilmesinin ardından yakınları, talebeleri ve sevenlerinin omzunda Fatih Camisi'ne getirildi. YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç ve iş insanı Fatih Saraç da babalarının tabutuna omuz verdi.

 
 
 
 

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar