BIST9.711,16%0,69
USD32.5441%-0.03
EURO34,8241%-0.11
ALTIN2.427,03%-0.13
Gündem

Gaziantep'te ele geçirildi! Piton yılanı derisinin üzerine yazılı

Gaziantep'te tarihi eser niteliğinde olduğu değerlendirilen ve üzerinde İbranice yazılar ve bazı figürlerin yer aldığı yılan derisini satmaya çalışan iki şüpheli suçüstü yakalandı.

Abone OlGoogle News
20 Şubat 2021 11:18

Gaziantep'te jandarmanın düzenlediği operasyonda, tarihi olduğu değerlendirilen üzerinde İbranice yazılar ve figürler yer alan 340 santim uzunluğunda piton yılanı derisi ele geçirildi. Operasyonda, 2 şüpheli gözaltına alındı.

Jandarma ekipleri, kentte bazı kişilerin Orta Çağ döneminden kaldığını söyledikleri, üzerinde İbranice yazılar ile şeytan figürlerinin bulunduğu piton yılanı derisini satmak istedikleri bilgisine ulaştı. Çalışma başlatan jandarma ekipleri, eserin Bilek Mahallesi'ndeki bir bağ evinde satılacağını saptadı. 

Bağ evine operasyon düzenleyen ekipler, müşteri bekleyen M.K. ve M.E.'yi yakaladı. Evde yapılan aramada ise üzeri işlenmiş eski bir kutu içerisinde piton yılanı derisi bulundu. Üzerinde İbranice yazılar ile figürler bulunan 340 santim uzunluğundaki piton yılanı derisi, incelenmek üzere Müze Müdürlüğü'ne teslim edildi.

Gözaltına alınan M.K. ve M.E. ise sorgulanmak üzere İl Jandarma Komutanlığı'na götürüldü.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar