BIST9.908,97%1,98
USD32.4656%-0.22
EURO34,7261%-0.71
ALTIN2.442,00%0.24
Gündem

Türk gemisine saldırı ile ilgili yeni gelişme

Terör ve Güvenlik Uzmanı Coşkun Başbuğ, Nijerya'da açıklarındaki Türk gemisine yönelik korsan saldırısını değerlendirdi. Coşkun Başbuğ, saldırının planlı bir şekilde düzenlendiğini belirtti. Yaşanan coğrafyada Fransa'nın etkinliğine de vurgu yapan Başbuğ, korsanların bu noktada kullanılabilir olabileceğini dile getirdi.

Abone OlGoogle News
24 Ocak 2021 09:36

Terör ve Güvenlik Uzmanı Coşkun Başbuğ, Türk gemisine yönelik gerçekleştirilen korsan saldırısını değerlendirdi.

PLANLI BİR SALDIRIYDI
Bu saldırının normal bir korsanlık olayı olmadığının altını çizen Coşkun Başbuğ, saldırının planlı bir şekilde düzenlendiğini ifade etti.

KORSANLIK BÖLGEDE TEKRAR HORTLADI
Akdeniz ve Afrika açıklarında korsanlığın tekrar hortladığını belirten Başbuğ, Nijerya'nın son dönemde korsanlık faaliyetlerinde önde genel ülke olduğunu ifade etti. Korsanlık faaliyetlerinin genelde fidye veya malı gasp etme amacıyla yapıldığını söyleyen Başbuğ, olay yerinden alınan bilgilere göre saldırıda bir kasıt olduğunu görmenin zor olmadığı da sözlerine ekledi. Uzun namlulu silahlarla gemiye saldırıldığını söyleyen Başbuğ, şiddeti tırmandırma noktasında korsanların böyle bir hamle yaptığını ifade etti. Gemiye yapılan saldırı anında gemiden acil yardım çağrısı yapıldığını belirten Başbuğ, geminin sahilden çok uzak olduğu için yardımın geciktiğini de söyledi. Bu tür saldırıların genelde sabaha karşı yapıldığını söyleyen Coşkun Başbuğ bu saldırının fidye amacıyla yapılıp yapılmadığına yönelik şüphelerin olduğunu belirtti. Başbuğ Türkiye'nin İstanbul fırkateynini suya indirdiği dönemde böyle bir saldırının gerçekleşmesinin Türkiye'ye yönelik bir gönderme olarak algılanabileceğini söyledi. Yaşanan coğrafyada Fransa'nın etkinliğine vurgu yapan Başbuğ, korsanların bu noktada kullanılabilir olabileceğini belirtti. Türkiye'nin Doğu Akdeniz ve Afrika'da attığı adımların bazı batılı güçleri rahatsız ettiğini hatırlatmakta fayda olduğunu sözlerine ekledi.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar