BIST9.915,62%2,05
USD32.509%-0.09
EURO34,7760%-0.56
ALTIN2.438,67%0.10
Gündem

İzmir'de evlat nöbeti sürdüren Yasür Dülge: Oğlum, gel devletine teslim ol

PKK tarafından kaçırılan oğluna kavuşmak için 3 aydır HDP İzmir İL Başkanlığı önünde evlat nöbeti tutan Yasür Dülge, evlatları alıkonulan tüm anne babaları nöbet tutmaya çağırdı.

Abone OlGoogle News
20 Ocak 2021 16:28

Dülge, çalışmaya giden oğlundan uzun süre haber alamayınca yaptığı araştırma sonucu terör örgütü PKK tarafından dağa kaçırıldığını öğrendi. 5 yıldır oğluna ulaşmak için mücadele eden Dülge, HDP İzmir İl Başkanlığı önündeki nöbetine soğuk havaya rağmen devam ediyor.

Sabahın erken saatlerinde HDP önüne gelen Dülge'ye vatandaşlar da destek oluyor.

- "Oğlum, sen gelene kadar nöbetimden vazgeçmeyeceğim"

Dülge, İzmir'de Mehmet Laçin'in evlat nöbeti tuttuğunu öğrendikten sonra kendisinin de nöbete katılmaya karar verdiğini belirtti.

Yüreği yanık baba Dülge, şunları söyledi:

"Seneler de geçse oğlum gelene kadar bu nöbeti bırakmayacağım. 5 yıl oldu hiçbir telefon bağlantımız yok. Oğluma uluşmak için 5 yıldır gitmediğim yer kalmadı. Ona ulaşmaya çalıştım ama bir türlü bağlantı kuramadım, ulaşamadım. Oğlum, dön gel. Kim seni o yola sevk etmişse, yardımcı olmuşsa onların da ismini ver cezalarını çeksinler. Başka analar babalar ağlamasın. Oğlum, bizi ara, gel devletine teslim ol."

Kendileriyle birlikte 2 ailenin daha nöbet tuttuğunu ifade eden Dülge, "2-3 ailemiz daha var onlar da buraya geleceklerini söylediler. Korkmasınlar, çekinmesinler gelsinler. Evladına kavuşmak isteyen tüm ana babalar nöbete gelsin." diye konuştu.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar