BIST9.805,68%0,86
USD32.5043%-0.19
EURO34,9595%0.30
ALTIN2.430,42%0.30
Gündem

HES kodu için güncelleme yayımlandı

İstanbul’da 15 Ocak itibarıyla İstanbul Kart, HES kodu ile eşleştirilmeden kullanılamayacak. Bu kuralın son gününde, İstanbul Kart mobil uygulaması için HES kodunun tanımlanmasıyla ilgili geliştirme amacıyla güncelleme yayımlandı.

Abone OlGoogle News
14 Ocak 2021 17:45

Bu gelişmenin ardından birçok vatandaşın kafasında İstanbul Kart HES kodu eşleştirmesi nasıl yapılır? sorusu oluştu. Konu hakkındaki bilgileri sizler için derledik.

HES kodu için güncelleme geldi: HES kodu eşleştirmesi nasıl yapılır?

Koronavirüs salgını nedeniyle alınan önlemlere, toplu taşımada HES kodunun zorunlu tutulması da eklendi. Eşleştirme için ise bugün son gün olarak belirlendi. İstanbul Kart mobil uygulaması için ise HES kodunun tanımlanmasıyla ilgili güncelleme geldi. Sürüm 2.0.15 olarak adlandırılan güncellemenin boyutu ise 56,6 MB oldu.

Mobil uygulamaya giriş yapan kullanıcıları direkt olarak ‘HES kodu ekle’ penceresi karşılıyor. Çıkan pencereye tıklandığında ise HES kodunu soran bir ekran geliyor. Bu adımlar takip edilerek kart ile HES kodunun entegrasyonu gerçekleştirilebiliyor. 

HES kodu eşleştirmesinin web sitesindeki uygulaması ise değişikliğe uğramadı. İstanbulkart ile HES kodunu eşleştirmek isteyen kişiler, bu işlemi kisisellestirme.istanbulkart.istanbul adresinden yapabiliyor. Tek yapmanız gereken bu adresten istenilen işlemleri yapmak. 

Bu entegrasyon sonrası, hasta veya temaslı vatandaşların bilgileri Sağlık Bakanlığı tarafından İBB’ye iletilecek. Böylece otomatik olarak bu gruptakilerin İstanbul Kart’ı askıya alınmış olacak ve toplu ulaşımda kullanılmayacak. HES kodu eşleştirmesi için belirlenen son tarih ise 15 Ocak.

İstanbul’da ise toplamda 34 milyon 260 bin 87 İstanbul Kart bulunuyor. Bu kartlardan 8 milyon 260 bin 87‘si kişiselleştirilmiş durumda. Anonim olan İstalbul Kart’lar ise kişiselleştirilecek.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar