BIST9.915,62%2,05
USD32.4545%-0.25
EURO34,7465%-0.65
ALTIN2.437,47%0.05
Gündem

İstanbul için son açıklama: 20 santimi bulabilir

Meteoroloji'den peş peşe gelen kar uyarılarının ardından, Türkiye'nin birçok bölgesi beyaza büründü. Öte yandan herkes İstanbul'da kar yağışının ne zaman yaşanacağını merak etmeye devam ediyor.

Abone OlGoogle News
14 Ocak 2021 12:13

İstanbul aylardır susuzluk tehlikesi altında bulunuyordu. Son bir haftada etkili olan yağmurlar kentte yüzleri güldürdü. Yağan yağmurlar sonrası barajlarda doluluk oranı yüzde 26 seviyesine kadar yükseldi. Yağmurların ardından hava sıcaklıklarının hissedilir derecede düştüğü İstanbul’da, 4 gün boyunca etkili olması beklenen kar yağışı bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün tahminlerine göre İstanbul’da kar yağışının yarın öğleden sonra başlayacak. Pazartesi gününe kadar etkili olacak olan kar yağışının ardından ise 2 gün güneşli hava olacak. Hava sıcaklıkları ise hissedilir derecede düşecek.

SON DAKİKA KAR YAĞIŞI AÇIKLAMASI 

Meteoroloji Tahminler Şube Müdür Ahmet Uçar, İstanbul'da kar yağışının ne zaman etkili olacağını sosyal medya hesabından açıkladı. İşte Ahmet Uçar'ın açıklamalarından satır başları:

İstanbul'da yarın sabah saatlerinde başlayacak yağmurun hemen ardından karla karışık yağmur ve kar şekline döneceği ve öğleye kadar devam edeceği, öğleyin yağmura dönerek kesileceği tahmin ediliyor. Sabah saatleri yağış anında yerde örtü yapabilir fakat öğleden sonra erir.

İstanbul'da cuma öğleden cumartesi öğleye kadar yağış beklenmiyor. Çok bulutlu ve kapalı bir hava olacak. Öğleden sonra yağmur şeklinde başlayacak yağış, kentin iç ve yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde görülebilecek.

20 SANTİM KAR! 

İstanbul'da Cumartesi öğleden sonra başlayacak yağmur ve karla karışık yağmurun pazar sabahı il genelinde yoğun kar yağışı şekline döneceği ve gün boyu devam edeceği tahmin ediliyor. Kanaatime göre Marmara kıyılarında 5-10 cm, diğer yerlerde 10-20 cm kar yağabilir. Kar yağışı etkisini azaltarak hafif hafif pazartesi günü de devam eder ve akşam kesilerek yerini aşırı soğuk bir hava ve dona terk eder.

Kısaca Ankara tahminlerimizi de değerlendirirsek, Bugün öğleden sonra çok bulutlu ve aralıklarla hafif yağmur, yüksek rakımlarda karla karışık yağmur tahmin ediliyor.

TÜRKİYE KAR YAĞIŞININ ETKİSİNE GİRDİ 

Meteoroloji'den gelen üst üstte uyarılar sonucu ülkenin birçok yerinde kar yağışı etkili oldu. Yoğun kar yağışı zaman zaman hazırlıksız yakalanan vatandaşları zor durumda bıraktı. Tokat-Sivas kara yolu Çamlıbel geçidinde kar yağışı ulaşımda aksamalara yol açtı.

Bölgede etkili olan kar yağışı nedeniyle polis ekipleri kent merkezi çıkışında ve Çamlıbel beldesinde çekici ve TIR'ları benzin istasyonlarında bekletti. Yoğun kar yağışının etkisini sürdürdüğü Kayseri-Sivas kara yolunda mahsur kalan çok sayıda aracın sürücüsü, yolun açılmasını bekledi.

Kayseri-Sivas kara yolunun Hanlı köyü yakınlarında, sürücüsünün ismi öğrenilemeyen bir TIR kar sebebiyle yoldan çıktı. Yozgat'ta kar yağışı kenti beyaza bürüdü. Bazı vatandaşlar da kar yağışı sonrası evlerinin önünde kardan adam yapıp, kar topu oynadı.

Kayseri kent merkezi ve Erciyes Dağı'nda akşam saatlerinde etkili olan kar yağışı nedeniyle belediye ekipleri, yollarda tuzlama ve kar temizleme çalışması yaptı. Kar yağışı dolayısıyla beyaz örtüyle kaplanan kent merkezinde güzel görüntüler oluştu.

Yağış nedeniyle trafikte yoğunluk yaşandı, yayalar yürümekte zorlandı. Kayseri-Ankara kara yolunda ise yoğun kar yağışı dolayısıyla ulaşım kontrollü olarak sağlandı.

Ceviz büyüklüğünde dolu yağdı 

Mersin genelinde etkili olan dolu yağışında, Tarsus ilçesine bağlı Kaklıktaşı Mahallesi'ndeki nergis tarlaları zarar gördü, çatılardaki güneş enerji panellerinin de camları kırıldı.

Merkez Mezitli ilçesinde ise birçok kişi, kentte ender görülen doğa olayını cep telefonlarının kameraları ile kaydetti. Dolu nedeniyle çatılar da beyaza büründü.

BAŞKENT BEYAZA BÜRÜNDÜ 

Ankara'da beklenen kar yağışı sonrası kent beyazlara büründü. Eymir Gölü ve çevresinde kartpostallık görüntüler meydana geldi.

Tarihi, kültürel, doğal güzellikleri ile Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden Kapadokya'da peribacalarıyla kaplı vadilerde, kar yağışı ile güzel görüntüler oluştu. UNESCO Dünya Kültür Mirası listesindeki bölgede, yerli ve yabancı turistler, karla kaplanan alanlarda gezinti yaptı.

Nevşehir İl Özel İdaresi ekipleri de iş makineleriyle bölgedeki yollarda kar temizleme ve buzlanmaya karşı tuzlama çalışması yaptı.

Öte yandan, turistlerin bölgeyi kuşbakışı izlemelerine olanak sağlayan sıcak hava balon turlarının yağış ve rüzgarın etkili olması nedeniyle hafta sonuna kadar iptal edildiği öğrenildi.

Kahramanmaraş'ta akşam başlayan sağanak, yerini kar yağışına bıraktı. Şehrin batı ilçelerinde ve yüksek kesimlerinde ise akşam başlayan yağmur yerini kara bıraktı. Mevsimin ilk kar yağışı nedeniyle Afşin ilçe merkezi beyaza büründü.

Ankara'da kar yağışının bugün de devam etmesi ön görülüyor.

PERŞEMBE 

Meteoroloji, bugün itibari ile Balkanlar üzerinden kar yağışı geleceğini bildirdi.

CUMA 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün 5 günlük hava tahminlerinde İstanbul'da 4 gün boyunca kar yağışı etkili olması bekleniyor.

CUMARTESİ 

Gelen bir son dakika haberine göre, bügün Marmara Bölgesi'nin birçok yerinde hava sıcaklıkları 7 derece birden düşecek. Trakya Bölgesi'nde beklenen kar yağışının cuma ve cumartesi günü İstanbul'da da görüleceği tahmin ediliyor.

PAZAR 

CNN TÜRK Meteoroloji Editörü Bünyamin Sürmeli, cuma gününe kadar sıcaklıkların 15-16 derece düşeceğini belirterek, Avcılar, Beylikdüzü, Esenler, Başaksehir ilçelerinde kar yağısının görülebileceğini söyledi. Sürmeli, kar yağışının Marmara Bölgesi'nin genelinde, İç Ege ve Batı Karadeniz'de gerçekleşeceğini kaydetti.

PAZARTESİ 

Kar yağışı önümüzdeki 4 gün boyunca yurt genelinde etkisini sürdürmeye devam edecek.
 

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar