BIST9.645,02%-0,50
USD32.5674%0.14
EURO34,7982%0.45
ALTIN2.420,42%-0.51
Gündem

İstanbul ve 29 İl için sarı kod alarmı verildi: Kar geliyor

Meteorolojinin son dakika yaptığı açıklamaya göre İstanbul'da cuma günü başlayacak olan kar yağışının pazartesi gününe kadar şiddetli bir şekilde süreceği açıklanmış bununla birlikte 29 diğer şehirler için sarı kod alarmı verilmiştir. Sıcaklıkların 7 derece birden düşmesi bekleniyor.

Abone OlGoogle News
12 Ocak 2021 18:07

Uzun zamandır yaşanan kuraklık nedeni ile susuzluk tehlikesi altında bulunan İstanbul'a son dakika müjdesi Meteoroloji'den geldi.  Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün hava tahminlerine göre; İstanbul'da 4 gün boyunca kar yağışının etkili olması bekleniyor.

İSTANBUL HAVA DURUMU AÇIKLANDI

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün açıklamasına göre İstanbul yarından itibaren Sibirya üzerinden gelecek olan soğuk hava dalgasının etkisi altında kalacak.

4 GÜN BOYUNCA KAR YAĞIŞI ETKİLİ OLMASI BEKLENİYOR

Soğuk hava ile birlikte İstanbulluların aylardır hasret kaldığı kar yağışının da etkili olması bekleniyor.

Cuma günü öğleden sonra başlaması beklenen kar yağışı Pazartesi günü akşam saatlerine kadar devam edecek. İstanbul'da yarın ise hava sıcaklıkları 7 derece birden düşecek.

29 İL İÇİN SARI UYARI: KUVVETLİ GELİYOR

Gece saatlerinden itibaren ise fırtına yurdun iç kesimlerine yayılacak.

Rüzgarın öğle saatlerinden itibaren Orta Karadeniz kıyılarından başlayarak zamanla Doğu Karadeniz kıyılarında kuzeybatıya döneceği ve gece saatlerine kadar yer yer kısa süreli fırtına şeklinde eseceği öngörülüyor.

Marmara bölgesinin hava durumu açıklandı.

Çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, önce kuzey ve batısında, zamanla doğu ve güney kesimlerinde yer yer kuvvetli (21-75 kg/m²) olması; rüzgarın, bölgenin güney kesimlerinde güneyli yönlerden kuvvetli, yer yer kısa süreli fırtına (40-70 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar