BIST9.693,46%1,77
USD32.5355%0.02
EURO34,7190%0.09
ALTIN2.499,53%0.61
Gündem

Ölüme saniye saniye gidiş: '5 dakikada simsiyah oldu'

Ankara'da gittiği benzin istasyonunda karşılaştığı iki kişi ile birlikte evine giden ve burada uyuşturucu kullanan kadın, hayatını kaybetti. Kadının ölümüne ilişkin görülen davada her iki sanığa "olası kast ile adam öldürme" suçundan 16 yıl 8'er ay hapis cezası verildi. Öte yandan, dava dosyasına giren güvenlik kameraları, ölüme giden süreci anbean kaydetti.

Abone OlGoogle News
12 Ocak 2021 14:29

Ankara 33. Ağır Ceza Mahkemesinde karara bağlanan dava dosyasına göre, 17 Ağustos 2019’da saat 07.30 sıralarında Damla Kiraz (30) aracına yakıt almak için Altındağ ilçesindeki bir akaryakıt istasyonuna girdi. İstasyondaki fırını işleten sanık Uğur Kara (35), Kiraz'ın aracı tehlikeli kullandığını fark edince aracın yanına gitti ve Kiraz ile sohbet etmeye başladı. Bir süre sonra Kara ile Kiraz'ın yanına davanın diğer sanığı Abdulhalim Cebeci (26) geldi. Kiraz'ın alkollü olduğunu gören ikili, kadının aracına binerek istasyondan ayrıldı.

Araçta Kiraz'ın kolundaki şırınga izlerini fark eden Cebeci, kadına uyuşturucu kullanmayı isteyip istemediğini sordu. Kadının kullanmak istediğini söylemesi üzerine bir adrese giderek uyuşturucu madde satın aldılar ve ardından Kiraz'ın Keçiören'deki evine gittiler. Kendi kokain alan Cebeci, Kiraz'ın koluna eroin maddesini enjekte etti. Kara ise uyuşturucu madde kullanmadı. Kiraz, uyuşturucu maddeyi almasından kısa bir süre sonra fenalaştı. Bunun üzerine her iki sanık, kadını kucaklayarak araca bindirdi ve hastaneye götürdü. Hastane görevlilerine kadının uyuşturucu kullandığını ve bu nedenle fenalaştığını söyleyen sanıklar, daha sonra buradan uzaklaştı. Kadın, yapılan tüm müdahaleye rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

"KİMSEYE SÖYLEMEZSEN ORTAYA ÇIKMAZ"

Sanık Cebeci, kadını hastaneye bıraktıkları günün akşamında mahalledeki arkadaşlarına olanları anlattı. Sosyal medyadan Cebeci'nin anlattığı kadının öldüğünü gören N.D., polise giderek durumu anlattı. N.D., polise verdiği ifadesinde, "Abdulhalim Cebeci, akaryakıt istasyonunda tanıştıkları bir kadının aracına bindiklerini ve kadının evine gittiklerini söyledi. Burada kadının koluna şırınga ile eroin enjekte ettiğini anlattı ve 5 dakika sonra kadının simsiyah olduğunu söyledi. Kadını, diğer arkadaşıyla birlikte hastaneye bırakıp kaçmışlar. Abdulhalim Cebeci'nin yanındaki arkadaşı 'kimseye söylemezsen ortaya çıkmaz' demiş" dedi.

N.D.'nin bu ifadesi üzerine Kara ve Cebeci gözaltına alındı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca olaya ilişkin yürütülen soruşturma sonunda Kara ve Cebeci hakkında "uyuşturucu madde ticareti yapma" ve "olası kast ile adam öldürme" suçundan dava açıldı.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar