BIST9.722,09%0,80
USD32.5617%0.02
EURO34,8332%-0.09
ALTIN2.431,80%0.07
Gündem

Enes Batur ve Reynmen'inde bulunduğu fenomenlere 'Korsan Çekiliş'Soruşturması!

Sosyal medyada furya haline gelen çekilişler, fenomenlerin başına iş açtı. Aralarında Reynmen, Jahrein, Pqueen ve Enes Batur gibi isimlerin bulunduğu 10 fenomen hakkında soruşturma başlatan İstanbul Emniyet Müdürlüğü, söz konusu çekilişlerin yasa dışı ve bunun bir suç olduğunu söylüyor.

Abone OlGoogle News
12 Ocak 2021 14:27

Ülkemizdeki sosyal medya fenomenleri, bir süredir yeni bir "çekiliş" furyası başlattılar. Birbirleriyle iş birliği yapan fenomenler, bu çekilişlerle de evlerden arabalara kadar onlarca ödül dağıtıyorlar. Ancak son dönemlerde iyiden iyiye artan çekilişler, bazı sosyal medya fenomenlerinin başına bela olmuş gibi görünüyor. Edinilen bilgilere göre Türkiye'nin en bilindiklerinden olan 10 sosyal medya fenomeni hakkında soruşturma başlatıldı.

Dilek Yaman Demir tarafından hazırlanan bir habere göre sosyal medya fenomenlerine soruşturma açılmasının nedeni, düzenlenen çekilişin herhangi bir yasal dayanağa oturtulmamış oluşu. Yani fenomenler, bu çekilişleri düzenlerken resmi izinleri almamış, tabiri caizse "korsan çekiliş" düzenlemişlerdi. Haliyle de Milli Piyango’ya bağlı şans oyunları yönetmeliğine aykırı hareket eden fenomenler, suç işlemiş oldular. Bu tür bir suçun cezası ise azımsanacak gibi değil.

Reynmen, Enes Batur, Kendine Müzisyen ve Unlost da soruşturma kapsamında  

Edinilen bilgilere göre hakkında soruşturma başlatılan isimler arasında Reynmen, Başak Karahan, Kendine Müzisyen lakaplı Kemal Can Parlak, Unlost olarak bildiğimiz Cantuğ Özsoy, kısa bir süre önce Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile eğlenceli bir diyalog kuran Pelin Baynazoğlu (Pqueen), namıdiğer Jahrein, Tamer Yeşildağ ve Enes Batur bulunuyor. 

İnternet fenomenlerini neler bekliyor?

İlgili yönetmeliğe baktığımızda, yasal izin almadan çekiliş düzenlemenin yasak olduğunu görüyoruz. Kanuna aykırı olarak hareket edilmesi durumunda ise çekilişi düzenleyen kişiye 10 milyon TL'ye kadar idari para cezası ve 2 yıla kadar da hapis cezası verilmesi öngörülüyor. Açılan soruşturma kapsamında verilebilecek hapis cezası çok büyük bir ihtimalle uygulanmayacak olsa da idari para cezası, sosyal medya fenomenlerini zora sokacak gibi görünüyor.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar