BIST9.774,80%0,60
USD32.5749%0.12
EURO34,9801%0.02
ALTIN2.456,24%0.82
Gündem

Boğaziçi LGBT Kulübü: Eşcinsel çocuklar vardır

Boğaziçi Üniversitesi LGBTİ+ Çalışmaları Kulübü, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda kullandığı 'LGBT çocuklar' ifadesiyle tepki topladı.

Abone OlGoogle News
14 Aralık 2020 00:17

Boğaziçi Üniversitesi LGBTİ+ Çalışmaları Kulübü, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda kullandığı 'LGBT çocuklar' ifadesiyle tepki topladı.

Kulüp tarafından yapılan "LGBTİ+ çocuklar vardır!" başlıklı açıklamada, Ticaret Bakanlığı'nın LGBT işareti içeren ürünlerin satışında +18 ibaresi bulundurulması kararına tepki gösterildi.

Açıklamada "Buradan anlıyoruz ki içinde bulunduğumuz devletin bir kurumu LGBTİ+ olmayı 18 yaş sonrasında ortaya çıkan bir varoluş olarak görmektedir. LGBTİ+ların varlığını, çocukların görmemesi, duymaması ve üzerine konuşmaması gereken bir pratikler bütünü olarak ele almaktadır." ifadesi yer alırken, çocukların da eşcinsel olabileceği şu sözlerle savunuldu:

"LGBTİ+ çocukların varlığı yoksayan bu karar ile devletin bir grup çocuğu diğer akranlarından ayırarak onlara siz (daha) yoksunuz demesi kabul edilemez. Buradan söylüyoruz: 7 yaşımızdayken de 70 yaşımızdayken de lubunyayız. Vardık ve varolacağız. LGBTİ+ çocuklar vardır. LGBTİ+ hakları insan haklarıdır, LGBTİ+ hakları çocuk haklarıdır." (Lubunya: eşcinselliği savunan gruplarca, eşcinselliği ifade eden, "kadınsı tavırlı erkek eşcinsel" anlamına gelen bir kelime.)

18 yaşın altındaki çocukların eşcinselliğinin savunulması ve küçük yaştaki kişilerin cinsel çağrışımlarla anılması, aynı zamanda eşcinsel yönelimin saldırgan ifadelerle topluma kabul ettirilmeye çalışılması, sosyal medyada birçok kullanıcının tepkisini topladı.

'İstiklal Marşı' ile alay etmişlerdi

Söz konusu kulüp daha önce yeni üyelerine gönderdiği mailde İstiklal Marşı ile alay etmesiyle gündeme gelmişti. 

Kulübün yeni üyelerine gönderdiği ifade edilen mailin başlangıç kısmında, Türkiye Cumhuriyeti'nin milli marşı olan İstiklal Marşı'nın sözleri değiştirilerek bir 'şiir' yazılmıştı.

İstiklal Marşı'ndan 'uyarlama' olduğu ifade edilen şiirde, sosyal medya kullanıcılarının tepkisini çeken ifadeler de yer alıyordu.

Sosyal medyada birçok kullanıcı, Boğaziçi Üniversitesi'nde faaliyet gösteren kulübün İstiklal Marşı ile alay etmesine tepki göstermişti. (Mepa News) 

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar