BIST9.716,77%-0,05
USD32.5492%0.04
EURO34,9358%-0.11
ALTIN2.435,83%-0.02
Gündem

Türk Tabipler Birliği: Vaka sayısı 50 bin, her 10 dakikada biri ölüyor

Sağık Bakanlığı'nın verilerine muhalefet eden Türk Tabipler Birliği (TTB) gerçek vaka sayısının daha fazla olduğunu iddia etti. Türk Tabipler Birliği'nin bu iddiaları ise vatandaşlar tarafından gerçekçi bulunmuyor.

Abone OlGoogle News
21 Kasım 2020 00:48

TTB Aile Hekimliği Kolu Sekreteri Nuri Seha Yüksel, salgında kötü bir tablonun ortaya çıktığını belirterek, “Öyle bir noktaya geldik ki açıklanan resmi verilere göre de her on dakikada 1 vatandaşımızı Covid-19 nedeniyle kaybediyoruz. Her gün yeni sağlık çalışanının ölüm haberini sizlerle paylaşmak zorunda kalıyoruz” dedi.

TTB’nin bu zamana dek yaptığı açıklamalarla uyarılarını dile getirdiğini hatırlatan TTB Merkez Konseyi Üyesi Doğan Eroğulları ise, aile hekimleriyle yaptıkları ankete ilişkin verileri paylaştı. 

Türkiye genelinde 73 farklı ilden bin 270’in katıldığı ankete göre aile hekimlerinin Covid-19 izlem oranı eylüle göre ekim ayında yüzde 30 artış gösterirken, ekime göre kasım ayında ise izlem oranı yüzde 91 arttı. Vaka sayılarında “korkunç bir artış” olduğunu ifade eden Kırımlı, eylül ayı başında aile hekimi başına düşen hasta sayısının 8,49, ekim ayında 6,3 olduğunu kasım ayında ise bu sayının 19,79’a çıktığını söyledi. Verilere göre İstanbul’da aile hekimi başına düşen Covid-19’lu hasta sayısı ekim ayında 7,6 iken kasım ayında 31,12’ye çıktı. Ankara’da ekim ayında 12 olan bu veri 23,95’e yükseldi. İzmir’de ekim ayında hekim başında düşen pozitif hasta sayısı 3’ken kasım ayı itibariyle yaklaşık beş kat artarak 14,42’ye çıktı. 

Türk Tabipler Birliği'nin siccili kabarık 

Türk askerinin hendek kazan teröristlere yönelik operasyonlar düzenlediği dönemde imza toplayan isimlerden biri olan Fincancı, Türk askerini Cizre'de katliam yapmakla suçlamıştı. 

Ermenistan'ın soykırım yalanlarını da savunan Türk Tabipler Birliği başkanı Şebnem Korur Fincancı, İmralı'da tutuklu bulunan PKK elebaşı Abdullah Öcalan için kurulan "Öcalan'a Özgürlük Platformu"nun da kurucuları arasında yer alıyor. 

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar