BIST9.079,97%3,10
USD32.3665%0.07
EURO34,9997%-0.05
ALTIN2.324,38%0.17
Gündem

Kabus gibi açıklama geldi, panik zirve yaptı! Raflar bomboş

Dünyaya diz çöktüren koronavirüs, hız kesmeden yayılmaya ve ülkelerin kabusu olmaya devam ediyor. Çin'in Wuhan kendinde doğup dünyaya yayılan virüsle ilgili dehşete düşüren haberler gelmeye devam ediyor. Aşı cephesinden olumlu gelişmeler yaşanmasına rağmen salgının yarattığı panik bitmek bilmiyor. Virüsten en kötü etkilenen, en fazla vaka ve can kaybının görüldüğü ABD'den gelen fotoğraflar ise dünyayı şoka uğrattı. İşte son dakika haberinin detayları...

Abone OlGoogle News
18 Kasım 2020 10:56

Çin'in Wuhan kendinde doğup dünyaya yayılan virüsle ilgili dehşete düşüren haberler gelmeye devam ediyor. Aşı cephesinden olumlu haberler gelmesine rağmen salgının yarattığı panik bitmek bilmiyor.

Yüzyılın kabusu koronavirüs, dünyaya diz çöktürmeye devam ederken, virüsten en çok etkilenen ülke olan ABD'den dehşete düşüren haberler gelmeye devam ediyor.

Ülkede salgın nedeniyle yaşamını 24 saatte 856 kişi daha yaşamını yitirdi. Böylece toplam ölü sayısı 252 bin 791'e yükseldi. Koronavirüs vakalarında ise korkunç bir patlama yaşandı.

Ülkede bir günde 170 bin 797 kişiye daha koronavirüs teşhisi kondu. Böylece virüs bulaşan kişi sayısı 11 milyon 545 bin 284'e çıktı.

Ülkedeki 40 eyalette birden vakalarda günlük rekor artışlar görülmesi ve 20 eyaletin ölümlerde tüm zamanların en yüksek oranlarını bildirmesi nedeniyle ABD'de panik havası hakim.

Reuters haber ajansının aktardığı istatiklere göre, 26 eyalette ise hastaneye yatırılma oranlarında en yüksek sayılar kayıtlara geçti.

Salgının ilk döneminde görmeye alıştığımız görüntüler de, kontrolsüzce artan vaka ve ölümlerle birlikte geri döndü. Marketlerin rafları boş kalırken, özellikle tuvalet kağıdı, yiyecek ve dezenfektan raflarında tek bir ürün bile kalmadı.

Koronavirüsün ilk kez görülmeye başladığı Mart ayında mağazalara ve marketlere panik için de hücum eden halkın, sekiz ay sonra sonra bu yıl ikinci kez paniğe kapıldıkları görülüyor.

Amerika Birleşik Devletleri'nde Woldometers'a göre 170 bini aşkın koronavirüs vakasının görülmesiyle eyaletlerin yeni ve daha sıkı kısıtlamalara başvuracağı düşünülüyor.

Amerika Birleşik Devletleri'nde Woldometers'a göre 170 bini aşkın koronavirüs vakasının görülmesiyle eyaletlerin yeni ve daha sıkı kısıtlamalara başvuracağı düşünülüyor.

New Jersey ve California'dan Iowa ve Ohio'ya kadar birçok eyaletin valisi, Pazartesi günü Şükran Günü öncesi toplantıları kısıtlamak ve salgının kontrolden çıktığı konusunda uyarılarda bulunmak için harekete geçti.

Dört valinin her biri, salgının ABD'de şimdiye kadarki en tehlikeli noktasına ulaştığını, sağlık sisteminin alarm verdiğini ve önümüzdeki haftalarda binlerce kişinin hayatına daha mal olacağını gösteren sağlık verilerini açıkladı.

New Mexico Valisi Michelle Lujan Grisham’ın verdiği evde kalma emri Pazartesi günü yürürlüğe girdi. Eyalette marketler ve eczaneler dahil olmak üzere yalnızca temel işletmeler açık olacak.

Virginia'da ABC8 News, Kroger ve Walmart da dahil olmak üzere bazı büyük zincir marketlerin şimdiden ikinci panikle satın alma dalgasını yaşadığını bildirdi.

Böyledeki mağaza sahibi olan Norm Gold, televizyon kanalına verdiği röportajda "İkinci bir telaş olacak. Mağazamdan ve şu an sahip olduğumuz şeye çok güveniyorum. Altı ay önce yaşananlardan ders aldılar ve ürünleri erken getirdiler." dedi.

Mağaza sahipleri ve yöneticiler, gerekirse satın alma sınırları koyacaklarını ve böylece rafların boş kalmamasını sağlamaya çalışacaklarını söyledi.

Bu yılın başlarında marketler dezenfektanlar, temizlik spreyleri ve konserve çorbalar gibi ürünlerin alımını sınırlamak zorunda kalmıştı.

Walmart, Target ve Wegman’s gibi zincir şirketler, işçilere rafları yeniden doldurmaları için zaman tanımak için mağaza saatlerini halk için kısalttı.

Ancak uzmanlar, mağazalar ve alışveriş yapanlar daha hazırlıklı olduğu için bu sefer alışveriş yarışının daha az şiddetli olacağını öngörüyor.

Temple Üniversitesi'nden tedarik zinciri uzmanı olan Subodha Kumar, The Daily Beast'e yaptığı açıklamada, "İnsanlar bu erzakların çoğunu bodrumlarında zaten biriktirdiler." ifadelerini kullandı.

Ülkede en çok vaka 1 milyon 106 bin 235 ile Teksas eyaletinde görülürken bunu 1 milyon 4 bin 896 vakayla California ve 889 binden fazla vakayla Florida takip ediyor.

En çok can kaybı ise New York'ta, 34 bin 33 kişi koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti. ABD hem vaka hem de ölü sayısında ilk sırada bulunuyor.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar