BIST9.915,62%2,05
USD32.4527%-0.26
EURO34,7295%-0.69
ALTIN2.438,16%0.08
Gündem

Prof. Dr. Şükrü Ersoy’dan İzmir için çok önemli deprem uyarısı!

İzmir’de meydana gelen 6,6 şiddetindeki deprem sonrası uyarılarda bulunan Prof. Dr. Şükrü Ersoy, artçı depremler meydana gelebileceğini ve bu artçıların 6 şiddetine kadar yükselebileceğini açıkladı.

Abone OlGoogle News
30 Ekim 2020 17:19

Prof. Dr. Şükrü Ersoy, artçıların 6 büyüklüğünde olabileceğini söyledi. Ersoy, artçıların büyüklüğünden dolayı daha fazla binanın zarar görebileceğini de ekledi.

Ege'de 6,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Söz konusu deprem İstanbul'da dahi hissedildi. İzmir'de Buca ve Bayraklı'da bazı binaların yıkıldığı bildiriliyor.

“Bazı binalar zarar görebilir”

Depremin ardından ünlü Profesör Şükrü Ersoy çok önemli uyarılarda bulundu. A Haber canlı yayınına katılan Şükrü Ersoy, artçıların 6 büyüklüğünde olabileceğini söyledi. Ersoy, binaların da zarar görme ihtimaline de değindi.

“6’ya yakın artçılar olacak”

Şükrü Ersoy, "Artçılar yaşanacak, kesin yaşanacak. Hatta bu artçıların bazıları 6'ya yakın büyüklükte olabilir. Bu da demektir ki, 6,6'da hasar görmüş bir yapı artçı depremlerde daha fazla hasar alabilir hatta yıkılabilir. Dolayısıyla hasarlı bir eve vatandaşların girmemesi gerek." dedi.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar