BIST9.079,97%3,10
USD32.4322%0.27
EURO35,0319%0.04
ALTIN2.323,82%0.15
Gündem

Küçük Kıza Dehşeti Yaşattılar!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı metroyu kullanmak isteyen baba-kız adeta hayatlarının şokunu yaşadılar. Baba-kız güvenlik görevlileri tarafından darp edildi.

Abone OlGoogle News
18 Ekim 2020 17:03

10 yaşındaki kızı ile metroyu kullanmak isteyen Umut K ve kızı R.K istasyona geldi. Gişelerden geçmek için İstanbul Kartını okutan baba gişelerden kızını geçirdikten sonra kendi geçti. Baba Umut K.’nın iddiasına göre her şey o andan sonra başladı. Metroda bulunan güvenlik görevlisi kızı için de kart basmasını istedi. Baba Umut K. 12 yaş altına metronun ücretsiz olduğunu iddia ederek tartışmaya başladı.

Tartışmanın şiddeti artınca Umut K.’nın kızı R.K korkudan ne yapacağını bilemedi. Korku dolu gözlerle babasının eline sarıldı. İddiaya göre metronun güvenlik görevlileri baba ve kızını darp etmeye başladı. Şiddete maruz kalan baba ifadesin de ‘’Kızım ile beraber Şişhane metrosundan tek bir akbil bilet basarak giriş yaptık. Giriş yaptıktan sonra güvenlik görevlisi bizi durdurdu ve çocuğum için akbil basmam gerektiğini söyledi. Ben de öncesinden 12 yaş altı çocukların ücretsiz olduğu bilgisine sahip olduğum için akbil basmak istemediğimi dile getirdim. Israrcı oldu ve akbil basmam gerektiğini söyledi. Küçük bir tartışma yaşadık. O sırada ben kimliğimi ibraz ettim ve yasal bir işlem varsa yapabileceklerini söyledim. 'Hayır' dedi ve kesinlikle geçemeyeceğimi söyledi ve biraz sertleşmeye başladı. Daha sonra güvenlik amirini çağırdı. İsminin B.G. olduğunu öğrendiğim istasyon amiri geldi. Gelir gelmez saniyeler içerisinde beni ve çocuğumu itelemeye başladı. Yaklaşık 30-40 metre kadar itelendim. Çocuğum yanımdaydı bana sarılmış durumdaydı. Sonrasında refleks göstererek video çekmek için telefonumu çıkardığım anda diğer güvenlik görevlilerine de emir vererek bana müdahale etmeye başladılar. Kıskaç altına alıp sürüklemeye başladılar. O ara telefon ve çantamı elimden almaya çalıştılar. Çocuğum panikledi ve o anlarda olay yerinden kaçmaya çalıştı. Kaçtıktan bir süre sonra ben de sıyrılıp çocuğumun yanına gittim. Yanında birkaç kişi vardı. Çocuğum annesine telefon etme telaşı içinde ağlıyordu. O ara titreme içerisindeydi, tepkileri ağırdı, bir şok yaşıyordu. Eli ayağı titriyordu ve bu dakikalarca sürdü" dedi.

BİR AKBİL İÇİN KÜÇÜK BİR KIZA BU YAŞATILIR MI?

Kızının 30-40 dakika boyunca orada travma yaşadığını ifade eden Umut K. "O sırada B. G. tekrar üzerimize gelmeye başladı. Bağırarak geldi ve şiddete devam ediyordu. Ben defalarca uyardım kendisini. Çocuğun çok rahatsız olduğunu, travma yaşadığını ve korktuğunu, üzerimize gelmemesini istedim. Daha sonra köşeye doğru çekilmeye başladık. B.G. hala şiddete devam etti. Bu arada kızımın şoku daha da artmaya başladı tabii. Ben olay yerinden uzaklaşmak istememe rağmen bizi orada kilitlediler ve metronun köşe alanında kaldık. Uzaklaştırmadılar. Hava, nefes almak istedik, çocuğumun rahatlamasını istememe rağmen çocuğum yaklaşık 30-40 dakika kadar orada travma yaşadı. Annesi geldikten sonra kızımızı oradan uzaklaştırabildik. Aynı zamanda polisler de gelmiş oldu" Dedi.

2 GÜN SÜREKLİ UYKU HALİNDEYDİ

Umutt K.  "Ben de olayı düşünmeye başladım bir süre sonra. Hem davacı olup hem de özür dilemelerine şaşırdım. Sonrasında ise şiddete uğrayan insanların başvurduğu bir vakıf olduğunu öğrendim. Orada bir tıp doktoruna gidip 2 saat muayene oldum. Daha sonra çocuğum için pedagog ve benim için de bir psikiyatr ilgilenmesi için süreç başladı. Şimdi çocuğum için pedagog ile görüşüyoruz. Çocuğum o günden sonra 2 gün sürekli uyku halindeydi. Ben de darp edilmiştim. Kolumda ve boynumda hasar vardı" açıklamasını yaptı.

İBB DANIŞMANI MURAT ONGUN TELEFON AÇTI!

Umukt K.  "O sıra içerisinde belediyeden çeşitli yetkililer, benimle görüşmek istedi. Çok kısa bir görüşmeyi daha sonradan belediyenin danışmanı olduğunu öğrendiğim Murat Ongun ile yaptım. Kendisi özür diledi. Olayı anlattım ama şok içerisindeydim. Ne konuştuğumu çok hatırlamıyorum. Sürekli telefon geliyordu. Akşam saatlerine doğru da Metro A.Ş.'nin müdürü beni aradı. Durumla ilgili kamera kayıtlarını izlediğini ve telefonla çantamı alırken bana yapılan müdahaleden çok rahatsız olduklarını ne yapabileceklerini sordu. Ben de görevden alabilirsiniz ve farklı işlemler yapabilirsiniz, dedim. Onlar da tekrardan özür diledi" dedi.

SOSYAL MEDYA DA DİKKAT ÇEKEN ŞİKAYET ARTIŞI!

Sosyal Medya Platformu Twitter üzerinden #İBBbeyazmasa, #istanbultoplutaşıma gibi kelimeleri yazıp arama yaptığınızda Belediye tarafından idare edilen toplu taşıma araçlarında her gün meydana gelen onlarca olaydan dolayı şikayet olduğunu görmek mümkün. İstanbul’da artan toplu taşıma çalışanlarının şiddet olayları kimi zaman otobüs, minibüs, metro, taksi gibi ulaşım araçlarında yaşandığını gözler önüne seriyor.

KAMERA KAYDI OLMASAYDI?

Yaşanan olayların bir kısmı şiddete maruz kalanlar tarafından o an da kaydediliyor.  Kaydedilmeyen olaylarda başınıza gelebilecekler ise tam bir muamma. Sosyal Medya sayfasında mesaj kutusu kapalı olan danışman Murat Ongun’un bile etiketlendiği onlarca şikayet mesajı Twitter’da göze çarpıyor. İBB yöneticileri ise görüntüsü olan olaylara daha farklı yaklaşarak diğer şikayetlere geri dönüş yapmaya tenezzül bile etmiyor. ‘’Her Şey Çok Güzel Olacak’’ mottosuyla yola çıkan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun daha önce ki yönetimler de sıkı bir şekilde denetime tabii tutulan toplu taşıma aracı çalışanlarına nasıl bir uygulama yapacağı, ne gibi önlemler alacağı merak edilirken, ilerleyen günlerde toplu taşıma araçlarında yaşanabilecek daha kötü olaylar için İstanbul adeta alarm veriyor!

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar