BIST9.067,75%-0,13
USD32.3733%0.09
EURO34,9678%-0.14
ALTIN2.325,57%0.22
Gündem

VGM 2020 üniversite burs başvuruları başlıyor! VGM aylık 300 TL burs başvurusu nasıl yapılır?

Vakıflar Genel Müdürlüğü, tarafından üniversite öğrencilerine verilecek burs için başvurular yarın başlıyor. Yükseköğrenim bursu başvuruları 15 Ekim- 30 Ekim tarihleri arasında VGM’nin resmi sitesi üzerinden başvuru formu doldurularak yapılacak. Başvuru yapmaya hazırlanan adaylar VGM üniversite burs başvurusu nasıl yapılacak? sorusunun yanıtını araştırıyor. İşte adım adımgeri ödemesiz 300 TL burs başvuru ekranı!

Abone OlGoogle News
14 Ekim 2020 22:05

Üniversite öğrencilerinin merakla beklediği VGM Yükseköğrenim burs başvurularının başlaması için kısa bir zaman kaldı. Üniversite eğitimleri süresince VGM bursundan faydalanmak isteyen adayların başvuru kriterlerini ve şartlarını yerine getirmeleri gerekiyor. VGM Yükseköğrenim bursuna sadece yurt içinde eğitim hayatına devam eden öğrenciler başvuru yapabiliyor. Başvurular neticesinde burs almaya hak kazanan öğrencilere yılda 8 ay boyunca ödeme yapılır. Peki VGM üniversite burs başvurusu nasıl yapılır? VGM Yükseköğrenim burs başvuru şartları neler? İşte VGM burs başvuru detayları…

VGM ÜNİVERSİTE BURS BAŞVURULARI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından alınacak VGM üniversite burs başvuruları 15 Ekim tarihi itibariyle başlayacak, başvurular 30 Ekim 2020 tarihinde sona erecek.

 

VGM ÜNİVERSİTE BURS BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

2020-2021 eğitim yılında Yükseköğrenim Bursu başvuruları VGM internet sitesi üzerinde bulunan başvuru formu üzerinden yapılacak. Adaylar aşağıda bulunan adres veya Vakıflar Genel Müdürlüğü resmi sitesinden başvuru formlarına kendilerine yöneltilen soruları cevaplandırarak başvuru yapabilir.

VGM YÜKSEKÖĞRENİM BURS BAŞVURUSU İÇİN TIKLAYINIZ!

VGM ÜNİVERSİTE BURS ÜCRETİ NE KADAR?

Yükseköğrenim bursu ön lisans ya da lisans programı öğrencilerine bir eğitim yılında 8 ay (Ekim-Mayıs) verilir. 2020-2021 eğitim yılında üniversite öğrencilerine  aylık 300,00 TL, Türkiye’deki yükseköğretim kurumlarında okuyan yabancı uyruklu öğrencilere ise 600,00 TL burs verilmesi planlanmaktadır.

 

BURS BAŞVURU SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANIR?

Burs Başvuru Sonuçları”, KYK’nın burs başvuru sonuçlarını açıklamasının ardından duyurulmaktadır. Hem KYK’ya hem de Vakıflar Genel Müdürlüğüne burs başvurusu yapılabilir. KYK bursu almaya hak kazanan öğrencilerin KYK ile taahhütname imzalayıp imzalamamasına bakılmaksızın Vakıflar Genel Müdürlüğü Yükseköğrenim Bursu başvurusu iptal edilir ve halen Vakıflar Genel Müdürlüğü Yükseköğrenim Bursu almakta olan öğrencilerin ise bursları kesilir.

VGM ÜNİVERSİTE BURSUNDAN KİMLER FAYDALANAMAZ?

Vakıflar Genel Müdürlüğü Yükseköğrenim Burs Yönetmeliğinin “Burs Verilmeyecek Öğrenciler” başlıklı 5. Maddesinin (1) fıkrasına göre;

a) Sürekli bir işte çalışarak en az asgari ücret düzeyinde ücret alan veya gelire sahip öğrencilere,

b) Yabancı uyruklu öğrencilere,

c) Polis Akademisi ile askeri okul öğrencilerine,

ç) Ek süre öğrenim gören öğrencilere,

d) Yüksek lisans ve doktora öğrencilerine,

e) Kamu kurumlarından karşılıksız eğitim yardımı ve burs alan öğrencilere,

f) Genel Müdürlükten muhtaç aylığı alan öğrencilere,

g) Bir önceki eğitim yılında Genel Müdürlük bursundan yararlanmaktayken başarısız olma nedeniyle bursu kesilen öğrencilere yükseköğrenim bursu verilmez.

Ancak aynı maddenin (2) fıkrasına göre;

Genel Müdürlüğün bağlı olduğu Bakanın onayı ile Türkiye’ye eğitim için gelmiş yabancı uyruklu öğrencilere Genel Müdürlükçe belirlenecek burs kontenjanının %10’u kadar kontenjan ayrılarak burs verilebilir.

KYK BURSU ALANLAR FAYDALANABİLİR Mİ?

Vakıflar Genel Müdürlüğü Yükseköğrenim Burs Yönetmeliğinin 5. Maddesinin (e) fıkrasına göre kamu kurumlarından karşılıksız eğitim yardımı ve burs alan öğrenciler yükseköğrenim bursundan yararlanamaz. Kredi ve Yurtlar Kurumundan öğrenim kredisi alan öğrenciler VGM üniversite burs başvurusunda bulunabilir.

 

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar