BIST9.716,77%-0,05
USD32.5654%0.09
EURO34,9473%-0.07
ALTIN2.438,31%0.09
Gündem

Vatandaştan büyük rağbet! 84 yıl önceki usulle yapılıyor… Marketlerde bulunmuyor

Bursa’da 4 kuşaktır taş değirmende yapılan tahin helvaları büyük rağbet görüyor.

Abone OlGoogle News
10 Ekim 2020 10:24

Tarihî Çukur Han’da 1935 yılında açılan dükkânlarında taş değirmende susam öğüterek sıcak tahin imal eden işletme, 84 yıl önceki usullü devam ettiriyor.

Taş değirmende, teknolojik gelişmelere yenik düşmeden üretilen tahine Bursalı vatandaşlar büyük rağbet gösteriyor.

85 yıldır susamı taş değirmende öğüterek tahin elde ettiklerini belirten Hakan Helvacı, “4 kuşaktır aynı yöntemi kullanıyoruz.

Biz kurulduğumuz tarihten itibaren üretim şeklimizi değiştirmedik. Bizim taş değirmende ürettiğimiz tahinler doğal, diğerleri gibi zımpara ile öğütülmüyor.

Kanserojen değil, yüzde yüz doğal. O yüzden lezzetli ve sağlıklı.

Vatandaşlar bunu bildiği için bizi tercih ediyor. Burada yapmış olduğumuz ürünler yüzde yüz naturel, tamamen güvenilerek alınabilecek gıdalar.

Tahinde, helvada, susamda hiç bir katkı maddesi yoktur. Özellikle helvamızda glikoz, mısır şurubu gibi katkı maddeleri kullanmıyoruz. Yüzde 100 pancar şekerinden mamûl hâle getiriyoruz” dedi.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar