BIST9.915,62%2,05
USD32.509%-0.09
EURO34,7760%-0.56
ALTIN2.438,67%0.10
Gündem

Bu Şehir Eşkiyasını Bulun! 34 M 0802

Dün akşam saatlerinde Kayaşehir-Şirinevler arası sefer yapan minibüste ki yolcular dehşeti yaşadı. Minibüs içerisinde olanlar bir insanın işinden çıkıp evine gitmesinin bile mucize olduğu İstanbul'da yaşandı. Konuyla ilgili ise yetkililerden henüz bir açıklama yok. Yetkililer bu işe müdahale edene kadar biz bu olayın peşini bırakmayacağız! Haberimizin ardından bir yaptırım uygulanırsa bunu da yine tüm medya organlarımızdan paylaşacağız.

Abone OlGoogle News
07 Ekim 2020 12:34

Dün akşam saatlerinde Kayaşehir-Şirinevler arası sefer yapan minibüse binen yolcular canlarını zor kurtardı.  İstanbul İl Hıffzısıhha Kurulunun ve İstanbul Valiliği'nin aldığı kararla ayakta yolcu taşımanın yasak olduğu minibüs, tıka basa doluydu. İstanbul Emniyeti'nin dışında denetleme görmeyen minibüs şöförlerinin aldığı bu cesaret az daha bir cana sebep olacaktı. Minibüsün dolu olmasına rağmen mecburen binen vatandaşlar, ilginç bir görüntüyle karşılaştı.  Arkadaş olduklarını sonradan öğrendiğimiz minibüs şöförünün başında ayakta bekleyen iki genç kadın, şöförle konuşup dikkatini dağıtıyordu. Minibüs şöförü yanında ki kadınlarla sohbet etmek için kafasını arkasına çevirip o şekilde araba kullanmaya devam ederken Basın Ekspress yolunda faciayla sonuçlana bilecek bir kazadan saniye ile dönüldü.

''BEĞENMİYORSANIZ S.... GİDİN!''

Kamyonun altına girmekten son an da  kurtulan yolcular, minibüs şöförüne daha dikkatli kullanması gerektiğini söyledi. 55-60 yaşlarında bir kadının '' Evladım arkadaşlarınla sohbet edeceksen bir kafeye git, bak bu dördüncü kaza tehlikesi bizi evimize sağ salim ulaştır diyerek nezaketle uyardı. Minibüs şöförünün yanında bulunan kadınlardan biri ''adam başı 5'er Lira verin kafeye gidelim'' dedi. Minibüs şöförü de yaşlı kadına  küfür ederek karşılık verdi.  Şöför Sinkaflı sözler kullanarak ''Beğenmiyorsanız  ''s... gidin,  inin '' diyerek İstanbul şehrinin en yoğun  olduğu trafik hızının yüksek seyrettiği Basın Ekspress yolunda orta şeritte durdurarak inin aşağı demesinin ardından olayla hiç alakası olmayan bir yolcunun ''Kimseye böyle hitap etmeye hakkın yok,  üslubunu düzelt burada ki insanları babanın hayrına götürmüyorsun, insanlar sana birşey demiyor daha dikkatli kullan arkadaşlarınla sohbet edeceksen bu kadar insanın canını riske atma'' diyerek uyardı.  Minibüs şöförü daha da saldırganlaşarak küfürlerine hakaretlerine devam edince  kendisini uyaran erkek yolcu 155 polis ihbar hattını arayarak hem ayakta yolcu olduğunu, hem kurallara uymadığını ihbar ederken, minibüs şöförü o telefonu kapat seni vururum diyerek  araç içerisinde saldırmaya devam etti. ' Olay 155 Polis İmdat hattının da ses kayıtlarında yansıdı. 

POLİS ARANINCA ÇILGINA DÖNDÜ ''SENİ DELİK DEŞİK EDECEĞİM!'' 

155 polis ekiplerinin aracın plakasını sorduğu an da yolcuya dönüp ''Seni delik deşik edeceğim, son durağa gel ...... '' küfürlerine devam eden şöföre, yolcu geleceğim zaten son durakta ineceğim diyerek karşılık verdi. 

Minibüste ki gerilimin artması üzerine tüm yolcular ayağa kalkarak şöföre tepki gösterdi bir kısmı araçtan indi. O sırada hemşire olduğunu söyleyen bir başka kadın yolcu ''Ben işe gidiyorum, senin ne hakkın var bizim günümüzü mahvetmeye'' diyerek tepki gösterdi. Şöförün bıçağı almak için sol kapı cebine hamle yapmasının ardından bir kadın yolcu kendini siper etti.  Minibüste bulunan bazı kadın yolcular fenalık geçirdi. Polisin geleceğini duyarak daha da panik yapmaya başlayan şöför araçtan tüm yolcuları atmaya çalıştı.  

Minibüsler de bulunması mecburi olan kameraya saniye saniye kayıt edilen olayda şöförün görüntüleri ne yaptığı hala bilinmiyor. Olayı yaşayan erkek yolcu sosyal medya da durumu paylaşmasının ardından ilgilenmesi gereken istanbul Büyük şehir Belediyesi, İstanbul Valiliği'nden henüz bir ses çıkmadı!.

153 Alo Beyaz Masa Hattını da arayarak tüm durumu aktaran yolcular sosyal medyayı aktif bir şekilde kullanan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu da etiketleyerek  olayı duyurdu! İstanbul'u yaşanmaz hale getiren bu terör devam ederse, mutlaka bir yolcunun veya bir şöförün canı yanacak. Felaketler yaşanmadan önce biz buradan İstanbul Valiliği'ni, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ni, İstanbul Minibüsçüler Esnaf Odasını, Halkalı Minibüsçüler esnaf odasını uyarıyoruz! Bu işin sonucu her ne olursa olsun peşini bırakmayacağız. 

 

 

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar