BIST9.899,48%1,88
USD32.5736%0.11
EURO34,9967%0.07
ALTIN2.459,44%0.95
Gündem

Vali’den kadınlara çağrı erteleyin!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Bilim Kurulu Toplantısı sonrası corona virüs vakalarına ilişkin son dakika verileri paylaştı. Koca Türkiye genelinde ve iller bazında yatak doluluk oranlarının verilerini arkasındaki ekrana yansıyan grafiklerle açıkladı. Türkiye'de son 24 saatte Kovid-19 nedeniyle 63 kişi yaşamını yitirdi. Bir ilde ise Vali yeni vakalarını önlemek için kadınlara çağrı yaptı.

Abone OlGoogle News
17 Eylül 2020 16:59

Türkiye Günlük Koronavirüs Tablosu, "covid19.saglik.gov.tr" adresinden paylaşıldı. Güncel verilere göre, bugün 112 bin 645 test yapıldı, 1771 kişide Kovid-19 tespit edildi.

Son 24 saatte 63 hasta vefat etti, 1342 kişi iyileşti. Kovid-19 tedavisi tamamlananların sayısı 262 bin 602'ye çıktı. Test sayısı 8 milyon 855 bin 180, vaka sayısı 296 bin 391, vefat sayısı 7 bin 249 olarak kayıtlara geçti.

Ağır hasta sayısı 1351, hastalarda zatürre oranı ise yüzde 7,1 oldu. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilkent Yerleşkesi'nde gerçekleştirilen Koronavinüs Bilim Kurulu Toplantısı'nın ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

KADINLARA ÇAĞRI

Sinop'ta, İçişleri Bakanlığının valiliklere gönderdiği "Kovid-19 Tedbirleri Denetimleri" genelgesi kapsamında denetimler yapıldı. Uygulama kapsamında kentteki iş yerleri, toplu taşıma araçları, alışveriş alanları, lokantalar ve kafeteryalarda denetim gerçekleştirildi.

Vali Erol Karaömeroğlu, Belediye Başkanı Barış Ayhan ve diğer ilgililerin de katıldığı denetimlerde vatandaşlara ve işletme sahiplerine maske, sosyal mesafe ve hijyen konularında bilgiler verildi. Karaömeroğlu, gazetecilere, salgınla mücadeleyi sadece ceza yazarak kazanamayacaklarını söyledi.

Vatandaşlardan komşu, akraba ziyaretlerini ertelemelerini isteyen Karaömeroğlu, "Kadınlar, altın günü gibi faaliyetleri erteleyelim. Bu mücadeleyi birlikte kazanalım. Çünkü bu gibi faaliyetlerde salgının yayılması hızı daha farklı oluyor. Bir kişide olan hastalık 15 kişiye bulaşıyor." diye konuştu.

VALİ VAKA ARTIŞININ SEBEBİNİ AÇIKLADI

Kayseri'de koronavirüs denetimine katılan Vali Şehmus Günaydın, "Kayseri'de koronavirüslü bazı kişiler filyasyon ekiplerine isim vermekten kaçınıyorlar. Son 1 ayda tespit ettiğimiz her bir pozitif vaka 7 tane temaslı ismi veriyordu. Şimdi test sonucu pozitif olan arkadaşlarımız sadece 3 isim veriyor" dedi.

Kayseri Valisi Şehmus Günaydın ve Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, İçişleri Bakanlığı'nın genelgesi doğrultusunda kentte gerçekleştirilen denetime katıldı. Denetim öncesi açıklamada bulunan Vali Günaydın, Kayseri'de çok ciddi tedbirler aldıklarını söyleyerek, "Melikgazi ve Kocasinan bölgesindeki yoğunluk yaşanan çay ocaklarını kapattık. Piknik alanlarının kapatılmasına karar verdik.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar