BIST9.693,46%1,77
USD32.5889%0.18
EURO34,7987%0.32
ALTIN2.505,81%0.86
Gündem

Acı Haber Van'dan Geldi 3 Asker Şehit Oldu

Van'ın Çatak kırsalında teröristlerle girilen çatışmada 3 askerimiz şehit oldu

Abone OlGoogle News
12 Eylül 2020 03:13

Van'ın Çatak ilçesi kırsalında sürdürülen ‘’Yıldırım-10 Norduz Operasyonu’nda 3 teröristin ölü ele geçirildiği çatışma da 1’i yüzbaşı, 3 askerimiz şehit oldu.

BAKANLIK AÇIKLADI

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, "Yıldırım -10 Norduz' operasyonu kapsamında; Van Çatak ilçesi kırsalında 3 teröristin ölü olarak ele geçirildiği operasyonda, 1 Jandarma Yüzbaşımız ile 2 Jandarma Uzman Çavuşumuz şehit olmuş, 1 Jandarma Yarbayımız yaralanmıştır. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine baş sağlığı, yaralı yarbayımıza acil şifalar diliyoruz" denildi.

MSB BAŞSAĞLIĞI MESAJI YAYINLADI

MİLLİ Savunma Bakanlığı (MSB), Van’da şehit olan askerlerin fotoğraflarını paylaşarak, başsağlığı diledi.

MSB’nin Twitter hesabından yapılan paylaşımda, Van’da şehit olan askerlerin fotoğraflarına yer verilerek, başsağlığı temennisinde bulunuldu. Paylaşımda, "Van Çatak’ta teröristlerle girilen çatışmada şehit düşen kahraman silah arkadaşlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine ve yakınlarına başsağlığı dileriz. Milletimizin başı sağ olsun" denildi.

ŞEHİT ATEŞİ SAMSUN, HATAY, ESKİŞEHİR’E DÜŞTÜ

SAMSUN

Yıldırım-10 Norduz operasyonunda Van’ın Çatak ilçesi kırsalında teröristlerle girilen çatışmada Jandarma Yüzbaşı Mahmut Top şehit oldu. Şehidin acı haberi, Samsun’un Havza ilçesi Değirmenüstü Mahallesi'nde yaşayan babası Şevket ve annesi Mevlüde Top'a verildi. Şehit Mahmut Top’un, baba evine Türk bayrağı asıldı. Evli ve iki çocuğu olan Şehit Mahmut Top’un, ailesinin Van’da yaşadığı öğrenildi.

HATAY

Şehit Jandarma Uzman Çavuş Sezer Uçar’ın, acı haberi, Hatay’ın Reyhanlı İlçesindeki ailesine ulaştı. Evli ve iki çocuk babası olan şehit Uçar’ın baba ocağının bulunduğu sokağa Türk bayrağı asıldı. Şehit Uçar'ın yakınları ve komşuları, taziye için şehit evine gittiler. Şehit Jandarma Uzman Çavuş Sezer Uçar, yarın törenle son yolculuğuna uğurlanacak.

ESKİŞEHİR

Jandarma Uzman Çavuş Yusuf Uyar'ın şehadet haberi Eskişehir'de yaşayan ailesine askeri yetkililer tarafından verildi. Şehidin babası Sabri ve annesi Hatice Uyar'ın, Sivrihisar ilçesine bağlı İlören Mahallesi'nde bulunan evine ve evin bulunduğu sokağa Türk bayrakları asıldı. Şehit uzman çavuşun cenazesinin yarın memleketi Eskişehir'in Sivrihisar ilçesi İlören Mahallesi'nde toprağa verilecek. Evli ve 1 çocuk babası şehidin, 3'ü erkek 4 kardeşinin bulunduğu, bunlardan Jandarma Uzman Çavuş Beytullah Uyar'ın Kahramanmaraş'ta, sözleşmeli er Özgür Uyar'ın ise İzmir'in Çiğli ilçesinde görev yaptığı öğrenildi. "Vatan sağ olsun" diyen Baba Sabri Uyar, gazetecilere yaptığı açıklamada; "Kurban Bayramı'nda buradaydı. Bayramda kurbanını kesti. 20 gün kadar izin kullandı. Dün akşamda telefonla görüştük. Hatrımızı sordu, bizde iyi olduğumuzu söyledik. Bir yere gideceği zaman 'baba göreve gidiyorum' diye söylerdi. 'Hakkınızı helal edin' derdi. Vatan sağ olsun. Beni göndersinler hemen giderim. Vatanım için canımı veririm. Benim 2 çocuğum daha asker, biri de 10 yaşında. O büyüsün onu da askere göndereceğim. Bunu da böyle bilsin o şerefsizler. Oğlumun kanını yerde bıraktırmam."

ŞEHİT DÜŞEN ASKERLERE VAN’DA UĞURLAMA TÖRENİ DÜZENLENDİ

Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı Helikopter Filo Komutanlığındaki tören alanına getirildi.

Saygı duruşunda bulunulmasının ardından şehitlerin öz geçmişleri okundu, İl Müftü Vekili Sacit Emiri dua etti.

Şehit Jandarma Kıdemli Yüzbaşı Mahmut Top'un cenazesi memleketi Samsun'a, şehit Jandarma Uzman Çavuş Yusuf Uyar'ın cenazesi Eskişehir'e, şehit Jandarma Uzman Çavuş Sezer Uçar'ın cenazesi de Hatay'a askeri uçakla uğurlandı.

Törene İçişleri Bakan Yardımcısı Tayyip Sabri Erdil, Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, Cumhuriyet Başsavcısı Oğuzhan Dönmez, Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Tümgeneral Hüseyin Kurtoğlu, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yüksel Yiğit, İl Emniyet Müdürü Ali Karabağ, şehit yakınları, askeri erkan, kurum amirleri ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar