BIST9.645,02%-0,50
USD32.5706%0.05
EURO34,8680%0.01
ALTIN2.435,24%0.21
Gündem

İstanbul'da 3 metro istasyonu 14 ay süreyle kapalı kalacak

Metro hat çalışmaları kapsamında 3 İstasyon kapatılıyor.

Abone OlGoogle News
10 Eylül 2020 16:29

Yarından  itibaren M1A Yenikapı-Atatürk Havalimanı Metro Hattı’nda metro seferleri bir süre Yenikapı-Ataköy / Şirinevler arasında yapılacak.

OTOBÜSLER SEFER DÜZENLEYECEK

Ataköy-Şirinevler, Yenibosna, Dünya Ticaret Merkezi ve Atatürk Havalimanı duraklarına otobüs hizmet verecek.

İlk etabı 2021 yılında açılacak Ataköy-İkitelli Metro Hattı'nın çalışmaları devam ediyor. Yapımı devam eden metronun, mevcut M1A Yenikapı - Atatürk Havalimanı Metrosu ile Yenibosna İstasyonu'nda entege olması için çalışmalar, 11 Eylül 2020 Cuma günü başlıyor.

Çalışma kapsamında, mevcut M1A Yenikapı - Atatürk Havalimanı Metrosu'nun Yenibosna İstasyonu'na yeraltından yaya yolu bağlantısı inşa edilecek. Entegrasyon çalışmaları tamamlandığında, M1A Yenikapı-Atatürk Havalimanı ve M9 Ataköy-İkitelli hatları arasında konforlu ve hızlı aktarma imkanı sağlanacak. Yenikapı ile İkitelli bölgesi arasında raylı sistem ile tek aktarmayla kesintisiz ulaşım imkanı ortaya çıkacak.

ATAKÖY-ŞİRİNEVLER İSTASYONU SON DURAK OLACAK

Yaklaşık 14 ay sürmesi beklenen projenin yapım sürecinde; Yenibosna, Dünya Ticaret Merkezi ve Atatürk Havalimanı istasyonları işletmeye kapalı olacak. Atatürk Havalimanı yönüne devam etmek isteyen yolcular, Ataköy/Şirinevler istasyonunun çıkışında bulunacak olan İETT otobüslerinden ücretsiz olarak faydalanabilecek. Mekik otobüs işletmesi, Ataköy-Şirinevler, Yenibosna, Dünya Ticaret Merkezi ve Atatürk Havalimanı duraklarına hizmet verecek.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar