BIST9.915,62%2,05
USD32.509%-0.09
EURO34,7760%-0.56
ALTIN2.438,67%0.10
Gündem

NATO’nn Doğu Akdeniz hamlesiyle ilgili Türkiye’den sert açıklama! Macron ne yapacağını şaşırdı

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, NATO'nun Doğu Akdeniz adımı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Doğu Akdeniz'deki gerilimle ilgili önkoşulsuz görüşme önerisini Yunan mevkidaşının kabul etmediğini söyledi. Çavuşoğlu, "Yunanistan bir kez daha diyalogdan yana olmadığını gösterdi." dedi. Fransa'nın Yunanistan'ı kışkırttığını belirten Çavuşoğlu, "Macron ne yapacağını şaşırdı." dedi.

Abone OlGoogle News
04 Eylül 2020 12:25

Bakan Çavuşoğlu'nun açıklamaları şöyle:

Kimsenin hakkında gözümüz yok! NATO Doğu Akdeniz için iki ülkenin görüşmesini talep ettiğini bildirdi. Biz 'Memnuniyetle' cevabını verdik. Aynı görüş Yunanistan'a da soruldu ve 'Olur' cevabı alındı. Ama Yunanistan sonra NATO Genel Sekreteri'ni yalanladı. Ama burada yalan söyleyen Yunanistan'dır.

Yunanistan (NATO arabulucuğu konusunda yalan söyleyerek) bir kez daha diyalogdan yana olmadığını gösterdi.

Diyalogla çözüme evet dedik ama Atina hayır dedi. Kendisine güvenen, haklı olan görüşmeden kaçmaz. Yunanistan da haksız olduğunu biliyor. Yunanistan'ı kışkırtan da Fransa. Fransa'nın da derdini biliyoruz.

Macron sömürgeci edasıyla gidiyor Lübnan'a ve bizi kötülüyor. Fransa gittiği her yeri sömürmüş ve bitirmiştir. Fransa bizim gittiğimiz yerleri ihya etmemizden rahatsız. Kazan kazan anlayışıyla herkesle ilişkilerimizi kuvvetlendirmek istiyoruz. Macron ne yapacağını şaşırdı.

Bu tür davranışları bırakmayı öneriyorum Fransa'ya.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar