BIST9.542,34%0,12
USD32.501%0.10
EURO34,8022%0.42
ALTIN2.485,46%0.94
Gündem

Bir Şehrin Valisi Daha Ne Desin?

‘’Allah rızası için sokağa çıkmayın’’

Abone OlGoogle News
03 Eylül 2020 14:55

Korona virüsün etkili olduğu şehirlerin başında İstanbul geliyor.

Alınan tedbirlere rağmen kurallara uymayan vatandaşların sayısı dikkat çekiyor.

Son günlerde vaka sayısının artmasıyla birlikte İstanbul Valisi Ali Yerlikaya samimi bir çağrıda bulundu.

Yeni yapılacak olan Zeytinburnu ilçe emniyet müdürlüğü binası temel atma töreninde konuşan Vali Yerlikaya ‘’Allah Rızası İçin Sokağa Çıkmayın’’ dedi.

Vali Ali Yerlikaya, vatandaşlara ‘’Bile bile pozitif olduğunu bilen bir kardeşimiz kendi sağlığını düşünmüyorsa bundan daha büyük bir kul hakkı nasıl olabilir? Pozitif olduğunu biliyor. Tüm dünyanın bununla uğraştığını, bir kardeşimizin daha olmaması noktasında tedbirler aldığımızı, çaba sarf ettiğimizi, kaynak harcadığımızı biliyor. Buna rağmen dışarı çıkıyorsa şunu söylemek istiyorum; ‘Şehirle nasıl helalleşeceksin? Bu kul hakkını nasıl ödeyeceksin?' Bunu biz söylüyoruz. Hem idari işlem yapıyoruz. Savcılığa da suç duyurusunda bulunuyoruz. Yeter artık” dedi.

“Eylül ayındayız. Ekim ve Kasım ayında çok dikkatli olmamız gerekiyor. Okulların açılışıyla ilgili, memleketlerine giden İstanbullu hemşerilerimizin artık dönüş trendinin başlaması, 10 milyon 700 bin günlük 3 tür İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin toplu ulaşım rakamları 400 bine düşmüştü. Tekrar bu rakam 500 bine tırmanmaya başlarken biz temizlik maske mesafeye dikkat etmeliyiz. Sağlık bakanımızın mülakatta söylediği şeyi söyleyeyim. Hepimizin bildiği, gözümüzün önünden ayrılmayan bir nasihat. Eğer maske ve mesafeyi gerçekten kurallara uygun yaparsak, solunum yollarından bulaşma riskini yüzde 90 önlemiş oluyoruz” şeklinde konuştu.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar