BIST9.066,33%-0,15
USD32.3777%0.10
EURO34,9751%-0.12
ALTIN2.325,67%0.23
Gündem

Fransızlar Türkiye'nin koronayla mücadelesine hayran kaldı

Fransa'nın köklü medya kuruluşlarından France 24, Türkiye'nin sağlık sistemini ele alan habere yer yaptı. Haberde sağlık sistemine yönelik övgülere yer veren France24, Türkiye'nin koronavirüsle mücadelesine hayran kaldı.

Abone OlGoogle News
29 Haziran 2020 20:39

Türkiye'nin koronavirüsle mücadelesindeki başarı, uluslararası alanda da kendini gösteriyor. Özellikle Avrupa basının yakından takip ettiği Türkiye'deki koronavirüs sürecinde yine göğsümüzü kabartacak bir habere yer verildi.

 

Fransa'nın France24 medya kuruluşu, Türkiye'nin sağlık sistemini ele alan bir habere yer verdi. Haberde sağlık sisteminin gelişmişliğine ve ihtiyaca rahatlıkla karşılık verebilmesine dikkat çekildi.

SAĞLIK SİSTEMİNE HAYRAN KALDILAR

Türkiye'nin koronavirüsle mücadelesine hayran kalan France 24'teki haberde, Türkiye'deki hastanelerin ihtiyacı rahatlıkla karşılaması şaşkınlıkla karşılandı.

 

Türkiye'nin sağlık sistemi için övgü dolu ifadelerin yer aldığı haberde 83 milyon nüfuslu Türkiye'nin iki yüz binden az pozitif vaka bulunduğuna dikkat çekilerek Türkiye'nin koronavirüsle mücadeledeki başarısından gurur duyduğu belirtildi.

HASTANELERİN İHTİYACI KARŞILAMASI ŞAŞKINLIĞA NEDEN OLDU

Koronavirüs semptomları gösteren hastaların gereklilik halinde hastaneye yatırıldığının belirtildiği haberde buna rağmen hastanelerin ihtiyacı karşıladığı ve hasta sayısının azalmasının başarıldığı vurgulandı.

Haberde, France 24 ekibinin Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nde çektiği görüntülere yer verildi.

Türkiye'nin başarısındaki genç nüfus ve yaşlıları huzur evlerine göndermenin yayın olmamasının da etkili olduğuna değinilerek bunun birçok ülkedeki gibi koronavirüsün yayılmasını engellediğine dikkat çekildi. Öte yandan şimdiye kadar Darülaceze'de koronavirüs kaynaklı bir ölümün kaydedilmediği biliniyor.

Ayrıca, Türkiye'nin son yıllarda sağlık sektörüne en fazla yatırım yapan OECD ülkeleri arasında yer aldığı bilgisine yer verildi.

 

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar