BIST12.213,58%0.75
USD49.3421%0,16
EURO55,3246 %-0.07
ALTIN6.570,55 %0.37
Gündem

KKTC'nin Girne açıklarında meydana gelen gemi kazasında can kaybı 27'ye ulaştı

KKTC'nin Girne açıklarında 30 Ağustos'ta batan "Filo Jet" yolcu gemisindeki kayıpları arama çalışmalarında 1 kişinin daha cansız bedenine ulaşıldı. Kimlik tespitine yönelik incelemeler başlatılırken, kazada hayatını kaybedenlerin sayısı 27'ye yükseldi; kayıp 1 kişiyi arama çalışmaları sürüyor

Abone OlGoogle News
08 Ekim 2026 11:18

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC) Girne açıklarında 30 Ağustos'ta batan yolcu gemisindeki kayıpları arama çalışmalarında bir kişinin daha cansız bedenine ulaşıldığı bildirildi.

KKTC Başbakanlığından yapılan açıklamada, Girne açıklarında yolcu gemisinin batmasının ardından sürdürülen arama çalışmaları kapsamında bugün bir cansız bedene daha ulaşıldığı, kimlik tespitine yönelik gerekli inceleme ve çalışmaların başlatıldığı aktarıldı.

Açıklamada, "Kayıp durumda bulunan bir insanımıza daha ulaşmak amacıyla arama çalışmaları kararlılıkla sürdürülmektedir." ifadesine yer verildi.

Olayda hayatını kaybedenlerin sayısı 27'ye yükselirken kayıp 1 kişiyi arama çalışmaları sürüyor.

KKTC'deki Girne Limanı ile Mersin'deki Taşucu Limanı arasında sefer yapan "Filo Jet" isimli yüksek hızlı yolcu gemisi, 30 Ağustos Pazar günü öğle saatlerinde Girne'den hareket ettikten kısa süre sonra ön kısmından su almaya başlamış, Girne Limanı'na dönmeye çalıştığı sırada batmıştı.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar