Türkiye Vaizleri Platformu’ndan ‘’Manifest’’ çağrısı: Derin bir endişeyle takip ediyoruz
Daha önce kamu ahlakını zedeledikleri gerekçesiyle haklarında dava açılan ve gözaltına alınan Manifest grubu, aynı provokatif danslar ve sahnelerle yeniden sahnede boy gösteriyor. Bu duruma karşı ‘’Türkiye Vaizleri Platformu’’ bir uyarı yayınladı. Açıklama tüm anne ve babaları ilgilendiriyor.

"Türk kültürünü dünyaya tanıtıyoruz" maskesi altında son dönemde özellikle çocukları ve genç kızları ahlak ve maneviyattan uzaklaştıran grup için yapılan yazılı açıklama ‘’Ahlak ve Toplumsal Hayâ Üzerine Bir Çağrı’’ başlığı ile paylaşıldı.
‘’Son dönemde basın ve yayın organlarında sıkça yer bulan, müzik grubu Manifest'in sanatsal ifade adı altında ortaya koyduğu söylem, tarz ve sergilediği tutumlar, Müslüman Anadolu insanlarımızın manevi temel taşlarını oluşturan değerler açısından derin bir endişeyle takip edilmektedir.
Bir toplumun ayakta kalmasını sağlayan en güçlü kalkan, nesiller boyu aktarılan ahlak, edep ve hayâ duygusudur.
Sanat, insan ruhunu yücelten ve estetik bir duyarlılık kazandıran bir köprü olmalıdır; toplumsal çürümeye, kuralsızlığa veya gayriahlaki tutumların normalleştirilmesine zemin hazırlayan bir araç değil.
Bu doğrultuda, söz konusu grubun ve benzeri akımların toplumsal dokumuza zarar veren yaklaşımlarına karşı İslam ahlakının bizlere yüklediği sorumlulukları hatırlatmak zaruri bir hal almıştır.
İslam, hayatın her alanında dengeyi, temizliği ve nezahati emreder. Bir sözün, şarkının veya davranışın toplum önünde sergilenirken meşruiyet sınırlarını aşması, kalplerin ve zihinlerin bozulmasına yol açar. Her Cuma Namazı öncesi hutbede Yüce Allah Kur'an-ı Kerim'de şöyle buyurdugu hatırlatılır:
"Şüphesiz Allah, adaleti, iyilik yapmayı, yakınlara yardım etmeyi emreder; hayasızlığı, fenalığı ve azgınlığı yasaklar. O, düşünüp tutasınız diye size öğüt verir." (Nahl, 90.)
Bizim medeniyetimiz bir "edep" medeniyetidir. Edep, kişinin hem kendine hem de yaratıcısına karşı haddini bilmesidir. Gençlerimize rol model olarak sunulan figürlerin edep sınırlarını zorlayan, toplumsal mahremiyeti ve değerlerimizi hiçe sayan tavırları asla kabul edilemez.
Hayâ, sadece bireysel bir erdem değil, toplumu ayakta tutan manevi bir bağdır.
İnsanoğlu dünyaya sadece anlık heveslerini tatmin etmek veya popüler kültürün geçici rüzgarlarına kapılmak için gelmemiştir. İslam inancı, insanı dünyada attığı her adımdan, söylediği her sözden sorumlu tutar.
Sanatçıların ve kitleleri arkasından sürükleyen grupların, gençliğin manevi dünyasında açabilecekleri yaraları düşünerek hareket etmesi, gafletten uyanarak kalıcı ve yapıcı değerlere yönelmesi şarttır.
Bizler; anne babaları, eğitimcileri, sanat camiasını ve medyamızı bu konuda basiretle hareket etmeye davet ediyoruz.
Kültürel yozlaşmaya ve ahlaki değerlerin aşındırılmasına karşı en büyük gücümüz, yine kendi köklerimiz, inancımız ve asil duruşumuzdur.
Gençliğimizi popüler kültürün sunduğu geçici, sapkın ve yıkıcı akımlardan korumak, onlara İslam'ın nezaket, edep ve güzel ahlak anlayışını aşılamak hepimizin ortak vazifesidir.
Zira gelip geçici zararlı akımlar ne kadar gürültü çıkarırsa çıkarsın, bu toprakların mayasındaki İslam ahlakı ve hayâ duygusu her daim galip gelecek,karanlık bulutlar dağıldığında geriye yine hakkın ve hakikatin nuru kalacaktır.
Türkiye Vaizleri Platformu’’
- Yeniden eskiye
- Eskiden yeniye
- Öne Çıkanlar






