BIST13.141,38%-0.27
USD43.4047%0,09
EURO51,8021 %0.50
ALTIN7.102,28 %0.80
Gündem

Trump ve Netanyahu arasındaki Gazze gerilimi sürüyor

ABD'nin Barış Kurulu imza törenine İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog'u davet ettiği, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun ise Herzog'un törene katılımını engellediği iddia edildi.

Abone OlGoogle News
26 Ocak 2026 07:14

ABD Başkanı Donald Trump ile İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu arasında Barış Kurulu gerilimi var.

İsviçre'nin Davos kentinde düzenlenen Barış Kurulu imza törenine İsrail dahil 58 ülke davet edilmişti.

ABD merkezli haber sitesi Axios'a göre İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, ABD'nin teklifini reddetti.

Netanyahu, Uluslararası Ceza Mahkemesi'nin 'yakalama' kararı nedeniyle Davos'a gidemezken Davos'ta bulunan İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog da Netanyahu nedeniyle ABD'nin davetine icabet etmedi.

"GAZZE'DE ATEŞKESİN İKİNCİ AŞAMASI"

Trump yönetimine göre Barış Kurulu imza töreni aslında Gazze'de ateşkesin ikinci aşamasının göstergesi niteliğinde.

Dolayısıyla bu törende ateşkesin diğer ayağı olan İsrail'in varlık göstermesi istendi.

Uluslararası arenada, "Ateşkes yüzde yüz işliyor" izlenimi oluşacaktı ancak İsrail, törene katılım sağlamadı ve bu izlenim Tel Aviv tarafından zedelendi.

Axios'a konuşan kaynaklara göre Netanyahu'nun bu daveti reddetmesi üzerine Beyaz Saray yetkilileri ile Tel Aviv yetkilileri arasında telefon trafiği yaşandı.

Bazı görüşmelerin çok zor ve sert geçtiği ifade edildi.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar