BIST11.255,03%0.80
USD41.3298%0,15
EURO49,0078 %0.49
ALTIN4.866,50 %0.20
Gündem

Bursa ve Karabük'teki orman yangınlarında son durum

Orman yangınlarıyla mücadele sürüyor. Bursa ve Karabük'te alevlere müdahale ediliyor. Bursa Harmancık'taki yangın öğle saatlerinde artan rüzgarın da etkisiyle yeniden büyüdü. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, bu hafta yangın tehdidinin daha yüksek olduğunu söyledi.

Abone OlGoogle News
28 Temmuz 2025 15:27

Türkiye orman yangınlarıyla mücadele ediyor.

Pazartesi öğle saatleri itibarıyla Bursa Kestel ve Kahramanmaraş Onikişubat'ta yangınlar kontrol altına alındı.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Bursa Harmancık ve Karabük'te alevlerle mücadelenin sürdüğü bilgisini verdi.

"ÇOK RİSKLİ BİR HAFTADAYIZ"

Yumaklı bir de uyarıda bulundu.

Orman yangınları açısından çok riskli bir haftadan geçildiği bilgisini veren Bakan Yumaklı, teyakkuz halinde olduklarını kaydetti.

Bursa'nın Harmancık ilçesinde alevler bir kez daha yükseldi.

Meyran Rampası'na yakın bir noktada, ormanlık alanda yükselen alevlere çok sayıda kara ve hava ekibiyle müdahale ediliyor.

Rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyüyen yangın, çevredeki yerleşim alanlarını tehdit etmeden kontrol altına alınmaya çalışılıyor.

Yangınla ilgili bölgeye havadan söndürme helikopteri ve uçağı da yönlendirildiği belirtildi.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, devam eden orman yangınlarına ilişkin açıklama yaptı.

Bakan Yumaklı, Karabük'te belirli bölgelerde tütmeler yaşandığını söyledi. Yumaklı, "Hiçbir noktayı gözden kaçırmadan müdahale ederek, bir yandan da soğutma çalışmalarına devam ediyoruz." diye konuştu.

Harmancık'ta da yangının sürdüğünü kaydeden Bakan Yumaklı, "Belli bölgelerde rüzgara bağlı çok şiddetli yanmalar oldu. Gece boyunca arkadaşlarımız yangın alanının tamamını çevrelediler. Şu anda şiddeti bir ölçüde düşürüldü. Çok şükür iyiye gidiyor." diye konuştu.

Bakan Yumaklı'nın bir de uyarısı vardı.

Türkiye'nin çok riskli bir haftadan geçtiğini söyleyen Bakan Yumaklı, "Teyakkuzda olmaya devam edeceğiz. Bu hafta için verilen bilgi, ülkemizin geçen haftadan bir miktar daha riskli durumda olduğu." ifadelerini kullandı.

"Dışarıda ateş yakmayalım." diyen Yumaklı, "Ateş emaresi gördüğümüzde 112'yi arayalım." çağrısında bulundu.

Bursa'nın Kütahya sınırındaki ilçesi Harmancık'ta orman yangını sürüyor.

Yangından geniş bir alan etkilendi.

Ekipler arazinin zorlu olması nedeniyle alevlere müdahalede güçlük çekildi.

Yeni günün başlamasıyla yeniden havalanan hava araçları, bölgede çalışmasını sürdürüyor.

Harmancık'ta zaman zaman alevlenmeler yaşandığı görülüyor.

Bursa Valiliği, yangınla ilgili gözaltına alınan şüpheliye ilişkin açıklama yaptı.

Valilik, gözaltındaki şüphelinin geçmişinde FETÖ bağlantısı olduğunu bildirdi.

Açıklamada, "Soruşturma çerçevesinde geçmişte FETÖ ile bağlantısı nedeniyle hakkında işlem yapılmış bir şahıs gözaltına alınmıştır." denildi.

Öte yandan gözaltına alınan şüphelinin 2021'de astsubaylıktan ihraç edildiği ve daha önce de bir süre akaryakıt istasyonunda çalıştığı öğrenildi.

Kahramanmaraş'ta orman yangını üç gündür sürüyor.

Çıkış sebebi henüz belirlenemeyen yangına müdahale sürüyor.

Yangında şu ana kadar 500 hektar alan zarar gördü.

Ekiplerin bölgedeki çalışması sürüyor.

Karabük'te yangına müdahale sürüyor.

Bölgede bugün hava sıcaklığının 40 dereceye ulaşması ve rüzgarın da şiddetini artırması bekleniyor.

Ekipler teyakkuz halinde.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar
Bu habere henüz yorum yapılmadı.
İlk yorum yazan siz olun!