BIST10.824,55%-1.15
USD40.8108%0,09
EURO47,5910 %-0.35
ALTIN4.375,23 %-0.56
Gündem

Google'dan Kahramanmaraş depremi itirafı

Google, 6 Şubat 2023 Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremde, 10 milyon kişiye uyarı göndermediğini, sadece ilk depremde 469 kişiye "Harekete Geçin" uyarısı yaptığını itiraf etti.

Abone OlGoogle News
28 Temmuz 2025 11:17

6 Şubat 2023'te Türkiye'nin güneydoğusunda, Kahramanmaraş merkezli meydana gelen iki büyük depremde 55 binden fazla kişi hayatını kaybetti, 100 binden fazla kişi yaralandı.

Gece saatlerinde meydana gelen depremde, milyonlarca vatandaş sarsıntıya uykusunda yakalandı.

Google'ın erken uyarı sistemi depremlerin olduğu gün faaliyetteydi, ancak depremlerin şiddetini hafife aldı.

Google, 2023 yılında Türkiye'de meydana gelen ölümcül deprem sırasında deprem erken uyarı sisteminin insanları doğru bir şekilde uyarmada başarısız olduğunu kabul etti.

Bu uyarı, güvenli bir yer bulmak için 35 saniyeye kadar süre tanıyor. 7.8 büyüklüğündeki ilk deprem için sadece 469 “Harekete Geçin” uyarısı gönderildi.

DÜŞÜK SEVİYELİ BİR UYARI GÖNDERİLDİ

Google, BBC'ye “hafif sarsıntı” için tasarlanmış ve kullanıcıları aynı şekilde uyarmayan daha düşük seviyeli bir uyarı gönderildiğini söyledi.

Teknoloji devi daha önce BBC'ye sistemin “iyi çalıştığını” söylemişti.

"SİSTEMİ GELİŞTİRMEYE DEVAM EDİYORUZ"

Sistem, Türkiye'deki telefonların yüzde 70'inden fazlasını oluşturan Android cihazlarda çalışıyor. Google sözcüsü, “Her depremden öğrendiklerimize dayanarak sistemi geliştirmeye devam ediyoruz” dedi.

 

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar
Bu habere henüz yorum yapılmadı.
İlk yorum yazan siz olun!