BIST10.840,59%1.05
USD36.5739%-0,10
EURO39,8333 %0.14
ALTIN3.516,44 %-0.05
Gündem

MSB kaynakları: PKK derhal silahlarını teslim etmeli

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) kaynakları, PKK terör örgütünün silahlarını derhal teslim etmesi gerektiğini ve sürecin uzatılmasına müsaade edilmeyeceğini bildirdi.

Abone OlGoogle News
06 Mart 2025 12:09

Milli Savunma Bakanlığı'nda haftalık basın bilgilendirme toplantısı yapıldı.

TERÖRLE MÜCADELE OPERASYONLARI

Irak ve Suriye'nin kuzeyinde gerçekleştirilen operasyonlar kapsamında son bir haftada 26 teröristin etkisiz hale getirildiği duyuruldu.

İMRALI'NIN SİLAH BIRAKMA ÇAĞRISI

MSB kaynakları tarafından; terör örgütü PKK elebaşı Abdullah Öcalan'ın PKK'ya silah bırakma ve kendini feshetme çağrısına dair sorular üzerine şunlar kaydedildi:

"27 Şubat'ta terör örgütüne, silahları bırakma ve örgütü lağvetme ile ilgili bir çağrı yapılmıştır. Örgütün, terörle bir yere varılamayacağını, ömrünü tamamladığını ve kendisini feshetmekten başka çaresinin olmadığını geç de olsa anlaması kayda değerdir. Yapılan çağrıda olduğu gibi PKK ve onunla iltisaklı tüm grupların, terör faaliyetlerine son vermesi, kendini feshetmesi ve derhal koşulsuz olarak silah bırakarak silahlarını teslim etmesi gerekmektedir.

"SÜRECİN UZATILMASINA MÜSAADE EDİLMEYECEK"

Metinde yer almayan ateşkes gibi hususlar gündeme getirilerek kafa karışıklığı yaratılmaya çalışılmamalıdır. Sayın Bakanımızın da ifade ettiği gibi, sürecin sabote edilmesine ve uzatılmasına müsaade edilmeyecek; temkinli ve akılcı bir yaklaşım esas alınacaktır."

BAKAN VE KOMUTANLARDAN ÖZGÜR ÖZEL'E DAVA

Kaynaklar; CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in, kuvvet komutanları hakkındaki ifadeleri sonrasında, komutanların dava açıp açmadığına dair soruları da şöyle yanıtladı:

"Kuvvet Komutanlarımızın şahsını ve genel olarak Milli Savunma Bakanlığımızı hedef alan açıklamaların kabul edilemez olduğunu ve tüm yasal hakların kullanılacağını geçen hafta ifade etmiştik. Bu kapsamda Kara ve Deniz Kuvvetleri Komutanlarımız ile Genelkurmay Başkanımız ve Milli Savunma Bakanımız ayrı ayrı manevi tazminat davası açmıştır."

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar