BIST10.891,42%0,18
USD32.9477%35.7487
EURO35,7982%42.3152
ALTIN2.529,05%0.85
Gündem

Gaziantep'te ilk Yardım Eğitmenleri devam ediyor

Gaziantep İl Sağlık Müdürlüğü yeni hizmet binasında, Acil Sağlık Hizmetleri Başkanlığı’na bağlı ''İlk Yardım Eğitim Merkezi'' İl Sağlık Müdürü Dr. Beytullah Şahin’in de katılımıyla açıldı.

Abone OlGoogle News
07 Haziran 2024 17:49

Acil Sağlık Hizmetleri Başkanı Uzm. Dr. Gizem Coşkun Yüksel tarafından Sağlık Müdürlüğü Başkan ve Başkan yardımcılarına açılış dersi olarak “İlk Yardım ve Temel Yaşam Desteği Eğitimi” verildi.

SON 1 YILDA 932 KİŞİYE EĞİTİM VERİLDİ

Son bir yıl içerisinde Sağlık Müdürlüğü tarafından sağlık kurumları dışında Emniyet Ve Jandarma başta olmak üzere 506 personele ilk yardım eğitimi, 426 personele ilk yardım farkındalık eğitimi verildi. Yeni ilk yardım eğitim merkezinin hem fiziki şartlarının daha uygun olması,  hem de ulaşımın daha rahat olmasıyla verilecek eğitim ve kursiyer sayısının artması hedefleniyor.

Öncelikli olarak İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, Kara Kuvvetleri Komutanlığı, Hava Kuvvetleri Komutanlığı personeline, ayrıca gelen talepler doğrultusunda diğer kamu kuruluşlarının personeline de sertifikalı ilkyardım eğitimleri ücretsiz olarak İl Sağlık Müdürlüğünce düzenlendi.

İLK YARDIM EĞİTİMLERİ DEVAM EDİYOR

Eğitimler,  İlk Yardım Eğitmen Sertifikasına sahip sağlık personelleri tarafından verilmekte olup, Sağlık Bakanlığı “İlk Yardım Yönetmeliği”ne göre “test ve uygulamalı” olarak yapılıyor, sınavlarda başarılı olanlara '' İlk Yardımcı Belgesi '' sertifikası veriliyor.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar