BIST10.891,42%0,18
USD32.9477%35.7487
EURO35,7982%42.3152
ALTIN2.529,05%0.85
Gündem

Kurye Ata Emre Akman cinayeti! Katil için istenen ceza belli oldu

Motokurye olarak çalışan üniversite öğrencisi Ata Emre Akman’ın Balıkesir’de bıçaklanarak öldürülmesine ilişkin iddianame tamamlandı. Savcılık, 18 yaşından küçük katil zanlısı E.Ö’nün 18 yıldan 24 yıla kadar hapsini istedi.

Abone OlGoogle News
22 Mayıs 2024 16:36

Balıkesir’de motokurye olarak çalışan üniversite öğrencisi Ata Emre Akman’ı bıçakla öldüren 17 yaşındaki E.Ö. hakkında tasarlayarak canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme suçundan hazırlanan iddianame mahkemeye sunuldu.

Balıkesir Üniversitesi Turizm Fakültesi Turizm Rehberliği Bölümü öğrencisi Ata Emre Akman, sipariş teslim ettiği Karesi ilçesi Karaoğlan Mahallesi Emir Sokağı’nda 11 Mayıs’ta öldürülmesiyle ilgili savcılık soruşturması tamamlandı.

Savcılıkça hazırlanarak Balıkesir 3. Ağır Ceza Mahkemesine sunulan iddianamede, sanık E.Ö’ye tasarlayarak canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilmesi istendi.

Sanığın yaşının 18 yaşından küçük olması nedeniyle iddianamede, E.Ö. için “Fiili işlediği sırada 15 yaşını doldurmuş olup da 18 yaşını doldurmamış olan kişiler hakkında suç, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasını gerektirdiği takdirde 14 yıldan 20 yıla, müebbet hapis cezasını gerektirdiği takdirde 9 yıldan 12 yıla kadar hapis cezasına hükmolunur.” maddesinin uygulanması talep edildi. Mahkemenin iddianameyi değerlendirme aşamasında olduğu öğrenildi.

NE OLMUŞTU?

Üniversiteli Ata Emre Akman, Balıkesir’de bir zincir restoranda çalışmaya başlamasının 5’inci gününde motosikletinin önünü kesen E.Ö’nün bıçaklı saldırısına uğramıştı. Genç Ata Emre, E.Ö’nün 25 bıçak darbesiyle yaşamını yitirmişti.

Kasten yaralama ve tehdit gibi ayrı ayrı altı suçtan kaydı bulunan E.Ö, gözaltına alınıp tutuklanmıştı.

"BENİ TERSLEDİ, BIÇAKLADIM"

Katil zanlısı E.Ö, emniyette verdiği ifadesinde, “Babamın imam nikahlı eşi Sultan Durmaz'ı nereden tanıdığını sordum. Beni tersledi. Bunun üzerine bıçakladım.” dedi.

OLAYDA ADI GEÇEN KADIN KONUŞTU

Cinayette adı geçen Sultan Durmaz ise Ata Emre’nin üst kattaki komşusuna pizza getirdiğini söyledi. Bir anne olarak çok üzüldüğünü belirten Durmaz, “Yaşananlarda suçum, günahım yok ama özür dilemem gerekiyorsa özür de dilerim.” dedi.

"12 YILDIR BU AİLE İLE MÜCADELE EDİYORUM"

12 yıldır bu aile ile mücadele ettiğini anlatan Durmaz, “4 çocuk annesiyim. İlk eşimden 2 kızım, Orhan’dan 1 oğlum var. Orhan Özdemir’i ben terk ettim. Orhan’ın yaptığı ahlaksızlığa göz yummadım, boyun eğmedim. Orhan’ın tek istediği, çevremdeki insanlara rahatsızlık, huzursuzluk ve korku vermekti. 10 yıl sonra bir evlilik daha yaptım ve şu anda 11 aylık bir oğlum daha var. 12 senedir bu aileyle mücadele ediyorum.” ifadelerini kullandı.

"AZMETTİREN BABASI"

Ata Emre’nin annesi Zuhal Akman ise E.Ö’nün babası tarafından azmettirildiğini söyledi. Anne Akman, “Bu caninin azmettiricisi olan babasının şöyle bir beyanı var; 'artık benden iş geçti, benim yapamadığımı oğlum yapacak görürsünüz’ diye tehditleri var, bunun da tanıkları var. Yani o gece apartmandan kim çıksa bunu yaşayacaktı.” diye konuştu.

BABA DA TUTUKLANDI

Cinayetle ilgili olarak tekrar gözaltına alınan E.Ö’nün babası Orhan Özdemir, çıkarıldığı mahkemede tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar